Første elektriske BMW i seks år

BMW har en ambition om at lægge en elmotor i alle sine modeller, og SUV'en X3 er den første, der får en fuldt elektrisk variant

iX3 hedder bilen, der bliver den anden fuldt elektriske model fra tyske BMW. Foto: PR
iX3 hedder bilen, der bliver den anden fuldt elektriske model fra tyske BMW. Foto: PR
Følg Biler

Elbilerne fylder i øjeblikket en meget lille del af BMW's salgslister.

Bare 42 eksemplarer af mærkets elektriske i3-model er ifølge tal fra De Danske Bilimportører blevet langet over disken i Danmark i år mod 267 sidste år, men assistancen ser nu ud til at være på vej.

Fra begyndelsen af næste år skal den nye elbil BMW iX3 nemlig hjælpe salgstallene opad. BMW har netop offentliggjort billeder og informationer om bilen, der bliver den første fuldt elektriske model fra producenten i seks år.

Det skriver FDM.

Den lange periode uden nylancerede elbiler betyder, at mange af BMW's konkurrenter har et forspring i det segment, hvor iX3 byder sig til. Når bilen står klar hos forhandlerne, skal den derfor bl.a. kæmpe med Mercedes-Benz EQC, Jaguar i-Pace og Audi e-tron.

Kinesisk kæmpebil kommer til Danmark i år: Er det noget for dig?

Især sidstnævnte har i år fået godt fat i danskerne med 171 solgte eksemplarer. Det er 37 flere end BMW's X3 SUV-model, som den kommende BMW iX3 er baseret på.

Elbilen bliver ikke en selvstændig model i samme forstand som i3, men i højere grad en elektrisk X3-variant. Ifølge FDM har BMW en ambition om at tilbyde en fuldt elektrisk udgave af alle sine modeller, og producenten går dermed en anden vej end mange af sine konkurrenter.

Der er dog på ingen måde tale om en light-udgave. Ifølge BMW vil den nye elbil kunne køre 460 kilometer på en opladning, hvilket er nok til at slå både Audi e-tron og Mercedes-Benz EQC med rækkevidder på henholdsvis 432 og 417 kilometer.

Bilens batteri vil også kunne lades op til 80 procent kapacitet på godt en halv time, hvis man benytter en hurtiglader, skriver FDM.

Domstol forbyder Tesla-reklame

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.