Annonce:
Annonce:

For andet år i træk: Her er verdens bedste motor

Italienske Ferrari er så gode til at bygge motorer, at de for andet år i træk vinder titlen som bedste motor i verden

Ferrari kan for andet år i træk køre hjem med titlen som verdens bedste motorproducent. Foto: Ferrari
Ferrari kan for andet år i træk køre hjem med titlen som verdens bedste motorproducent. Foto: Ferrari
Annonce:
Følg Biler

Hvert år kåres 'International Engine of the Year', som er en hæder, der siden 1999 er blevet tildelt årets bedste motorer fra alverdens bilproducenter.

I år tilfalder den samlede sejr for andet år i træk den 3.9-liters biturbo V8-motor fra Ferrari, som til daglig udgør kraftværkerne i deres 488 GTB og en 488 Spider-modeller.

- Det er kun anden gang i historien for uddelingen af denne award, at en så kraftfuld motor som denne har vundet to år i træk. Ferraris V8 handler om fantastisk levering af kræfter, præcision og en vidunderlig motorlyd. Hvis ikke det allerede er, så bliver det en klassiker en dag, lyder det fra Tony Robinson, grundlægger af International Engine of The Year Awards.

Volvo præsenterer helt nyt bilmærke

Fords lille vinder igen
Mens Ferrari altså tager titlen som den samlet set bedste motor, uddeles der titler i en lang række kategorier.

Annonce:

Motorer under 1.0-liter-titlen tilfaldt eksempelvis Ford, som for sjette år i træk vandt prisen med deres tre-cylindrede motor på 0.999 liter, som man blandt andet finder i Fiesta, B-Max og Focus.

- Den kompakte EcoBoost-motor fra Ford er stadig den bedste 1.0-liters, trecylindrede motor på markedet - selvom der kommer nye motorer på markedet hele tiden, fortæller Dean Slavnich, medformand ved den 18. udgave af 'International Engine of the Year Awards' og chefredaktør for Engine Technology International.

- Det er også imponerende, at det er den første motor nogensinde, der vinder titler, hver gang den er nomineret, fortæller han.

Amerikanske Tesla vandt årets grønne motor med deres elektriske motorer fra Model S og Model X, mens bedste nye motor tilfaldt Honda med deres 3.5-liters V6-motor, som er en hybrid, der normalt findes i sportsvognen Honda NSX.

Så store bøder kan du risikere på bilferien

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: