For femte år i træk: Japansk billån er det bedste i test

Forbrugerrådet Tænk har testet 12 banker og finansieringsselskaber, men er nået frem til samme konklusion som de forgangne år

Toyotas eget finansieringsselskab, Toyota Finans, er kåret som 'Bedst i Test'. Foto: Jens Dresling
Toyotas eget finansieringsselskab, Toyota Finans, er kåret som 'Bedst i Test'. Foto: Jens Dresling

ÅOP, løbetid og debitorrente. Det er ikke svært at blive en lille smule rundtosset, hvis man begiver sig ud i den jungle, der hedder billån.

Heldigvis er der lidt hjælp at hente hos Forbrugerrådet Tænk, hvis magasin Tænk Penge hvert år tester et udpluk af de mange lånemuligheder. Og de seneste fem år har man kåret den samme vinder. Den er japansk, og hvis man låner penge her, er det med stor sandsynlighed til en Toyota.

Det er nemlig den japanske bilproducents eget finansieringsselskab, Toyota Finans, der igen kan kalde sig 'Bedst i Test'. Det skriver Toyota i en pressemeddelelse.

Vidt forskellige vurderinger
Magasinet Tænk Penge har i år testet 12 banker og finansieringsselskaber, og Toyota får den med længder bedste vurdering af disse.

Den samlede bedømmelse ender på 85 procent eller 'meget god', og der er 18 procentpoint ned til Diba Billån, der med 67 procent og bedømmelsen 'god' også modtager titlen som 'Bedst i Test'.

På tredjepladsen følger i år Lån & Spar Bank, der opnår 60 procent i testen og bedømmelsen 'god'.

Herefter følger otte banker og finansieringsselskaber, der vurderes til at være 'middel', og en enkelt, der i Tænk Penges test klarer sig 'under middel'.

Bedømmelsen tager ifølge Toyota udgangspunkt i, hvor godt de forskellige selskaber og banker klarer sig, når man sætter sig for at købe den samme veludstyrede familiebil i mellemklassen gennem dem.

Bilgigant har lyttet med på 90.000 bilisters radio

Stor forskel på lån
Der er angiveligt over 46.000 kroner i forskel på Toyotas billån og Danske Banks, der scorer det laveste antal point. De samlede omkostninger løber hos Toyota op i 19.576 kroner, mens det dyreste lån i testen koster 66.000 kroner.

Konklusionen i den nyeste udgave af Forbrugerrådets magasin Tænk Penge giver naturligt nok anledning til positive vendinger fra Toyota.

- Selv om vi nu har vundet fem gange i træk, er glæden bestemt ikke blevet mindre over Forbrugerrådets kåring, siger pressechef hos Toyota Danmark, Anders Tystrup, i pressemeddelelsen.

Sparekassen Sjælland, der sidste år indtog andenpladsen og blev kåret som 'Bedst i Test' sammen med Toyota, er ikke med i dette års test.

Forbrugerrådet Tænks test af billån 2018:

(Selskab/bank - Samlet bedømmelse i procent - Samlet bedømmelse)

 1. Toyota - 85 procent - meget god
 2. Diba Billån - 67 procent - god
 3. Lån & Spar Bank - 60 procent - god
 4. Hyundai - 53 procent - middel
 5. Sydbank - 48 procent - middel
 6. Nordea Bank - 48 procent - middel
 7. Seat - 46 procent - middel
 8. Volkswagen - 46 procent - middel
 9. Citroën - 41 procent - middel
 10. Peugeot - 41 procent - middel
 11. Bilkredit.dk - 40 procent - middel
 12. Danske Bank - 25 procent - under middel

Kilde: Toyota/Forbrugerrådet Tænk Penge

Pas på farten: Her bliver de første stærekasser tændt tirsdag