Annonce:
Annonce:

For godt til at være sandt! FDM advarer om lidt for gode tilbud

Tilbud på rustbeskyttelse og service kan være for gode

Der er mange muligheder for at få tilbud online. Foto: FDM
Der er mange muligheder for at få tilbud online. Foto: FDM
Annonce:
Følg Biler

Det kan være rigtigt dyrt at have en bil, og derfor kan det let være fristende at tage imod et godt tilbud på for eksempel rustbeskyttelse eller service på en af de såkaldte dealsites.

Men FDM oplever kunder, der ikke har fået det, som de havde regnet med, og det får nu forbrugerorganisationen til at advare bilister om at tage imod de billige tilbud, som de er tæt på helt at fraråde.

Annonce:

- Vi hører i vores rådgivning med mellemrum fra medlemmer, der har fået et tilbud, der viste sig langtfra at være lige så godt, som det lød. Derfor bør man være skeptisk, når man støder på tilbud på de forskellige dealsites. Også selvom de kan være fristende. Vores oplevelse er, at kvaliteten ofte er meget svingende, og som forbruger skal man defor sikre sig, at man rent faktisk får det produkt, man har betalt for, siger Jørgen Jørgensen, der er seniortekniker i FDM, i en pressemeddelelse.

Cool idé: Se de vilde automatiske snekæder her

Dealsite uden ansvar
Et af de store problemer med de forskellige dealsites er, at de fraskriver sig ansvaret fra ydelsen, hvilket gør, at man kun kan klage på værkstedet, og ikke der hvor man har købt varen.

Det gælder blandt andet tilbud på rustbeskyttelse, som FDM har oplevet har været så dårligt udført, at tilbuddet reelt har været værdiløst. FDM har blandt andet oplevet eksempler på rustbeskyttelse, hvor inderskærmene ikke har været afmonteret, og hvor der ikke har været fulgt et såkaldt sprøjteskema, hvilket har givet nærmest ubrugelig rustbeskyttelse.

Annonce:

Farlig service
Det samme gælder, hvis du vælger at snuppe et godt tilbud på den obligatoriske service. Ofte er tilbuddene ikke særligt godt beskrevet på siden, hvilket gør det svært for forbrugeren at gennemskue, hvad man præcist får for sine penge.

- Vi ser også værksteder, som ikke følger producentens serviceplan eller bruger en anden motorolie end den foreskrevne. Resultatet er, at man risikerer, at bilen langt fra får den service, som er nødvendig, siger Jørgen Jørgensen.

FDM fraråder dog ikke helt tilbuddene, men opfordrer i stedet forbrugerne til at tænke sig om.

- Mange værksteder og rustbeskyttere gør et godt og grundigt stykke arbejde, og der er heller ikke noget forkert i at tage imod et godt tilbud. Grundlæggende handler det om, at man bruger sin sunde fornuft, for ting og ydelser kan også blive for billige, uddyber Jørgen Jørgensen.

Pas på! Ikonisk amerikanerbil dumper sikkerhedstest

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: