For hård til Bond

Aston Martin har altid været James Bonds foretrukne mærke – nu bygger firmaet specialudgave, som passer bedre til køredragt end habit

Den specielle GT3 er hård og trækker på know how fra Aston Martin's racerafdeling. (Foto: PR)
Den specielle GT3 er hård og trækker på know how fra Aston Martin's racerafdeling. (Foto: PR)
Følg Biler

Vi kender alle Aston Martin som James Bonds foretrukne firmabil, men færre er måske klar over, at det engelske firma har deltaget i Le Mans siden 1931. Det giver en masse erfaring, og den har de nu proppet i en særlig eksklusiv model, døbt Vantage GT3. Den vil kun blive bygget i 100 eksemplarer, og den ligner noget, der kan køre direkte ind på Mulsanne-langsiden på Le Mans, og derfor er det nok heller ikke lige den bil, Mr. Bond ville tage til cocktailparty.

Aston Martin Vantage GT3 - ikke for tøsedrenge. (Foto: PR)
Aston Martin Vantage GT3 - ikke for tøsedrenge. (Foto: PR)

Racerinspireret

100 er også præcis det antal kilo, som GT3 har tabt, takket være mange dele i kulfiber, som motorhjelmen, dørkarme og tag. Ruderne er skiftet ud, så de nu er i plastik, og batteriet er et litium-ion racerbatteri. Selvom der er skåret i vægten, er den stadig høj. Aston Martin regner med at, GT3 stadig vejer fedladne 1.565 kg.

Her er verdens vildeste politiflåde

Takket være en seriøs omgang vinger og spoilere i kulfiber, ligner GT3 til gengæld den ægte varer. Der er både en seriøs hækvinge og en front-splitter, som giver bedre downforce, til gavn for vejgreb og stabilitet ved høj fart.

Hård som et bræt
En af grundene til, at James Bond nok ikke ville sætte pris på at bruge GT3 på en date, er, at den er hård som et bræt. Til gengæld kan GT3 køre om hjørner i vanvittig fart takket være superklistrede Michelin Pilot Super Sport dæk, og som noget særligt har GT3 også fået bredere sporvidde.

Aston Martin bygger unik bil til ny Bond-film

Den 6-liters V12'er er til hverdag et mekanisk kunstværk, men i GT3 har den fået både magnesium indsugningsmanifold, kardanrør i magnesium, og så er hele udstødningen i titanium. Alt i alt er der nu 600 hk, og formentlig en lyd der slår samtlige Bond-soundtracks. 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time