Annonce:
Annonce:

For hurtig: Amerikansk bilblad vil have forbudt dæmonisk Dodge

En gadebil, der er så kraftig, at den kan køre på baghjul, har fået amerikanske Automotive News til at fare i blækhuset. Se bilen accelerere her

Det er voldsomme kræfter, der er på spil, når den 852-hestes Dodge får fuld gas. Video: Dodge
Annonce:
Følg Biler

Med 852 hestekræfter og baghjulstræk er den nye Dodge Challenger SRT Demon ikke bare hurtig - den er djævelsk hurtig. Faktisk er den så ekstrem, at det velansete amerikanske tidsskrift Automotive News plæderer for, at den burde forbydes at køre på offentlig vej.

Og det går da bestemt heller ikke udramatisk for sig, når den 6,2-liters V8'er med kompressor lægger fra land på sine standardmonterede specialdæk, der er særligt velegnede til dragrace.

I videoen øverst kan du se, hvor kraftigt Dodge Demon accelererer

Som den første gadebil er Dodge Demon i stand til at accelerere så kraftigt, at forhjulene letter. Foto: Dodge
Som den første gadebil er Dodge Demon i stand til at accelerere så kraftigt, at forhjulene letter. Foto: Dodge
 

Blot 2,3 sekunder skal den bruge på at accelerere fra 0-97 km/t. Dermed skulle den kunne køre nogenlunde lige op med den langt mere kostbare Bugatti Chiron. Faktisk skulle den ligefrem kunne slå en Chiron i den klassiske amerikanske quarter-mile-disciplin, som den overstår på forrygende 9,65 sekunder.

Annonce:

Det gør ingen anden produktionsbil lige så hurtigt, påstår Dodge - og det gælder i øvrigt også spurten fra 0-160 km/t (5,1 sek.).

Er i stand til at stejle
Dodge Demon er den første produktionsbil, der accelererer så kraftigt, at den er i stand til at løfte forhjulene fra vejen - faktisk er det anerkendt af Guinness World Records, at ingen anden produktionsbil har kørt lige så langt på baghjul som denne bil (næsten en meter). Under fuld acceleration presser den chaufføren tilbage i sædet med hele 1,8 g.

De massive kræfter har gjort, at bilen - ironisk nok - er blevet bandlyst fra deltagelse i dragraces af det amerikanske National Hot Rod Association, fordi den er for hurtig - det vil sige, at den skal have monteret bur for at blive godkendt til at stille op.

Så det er ikke helt uden grund, at Automotive News overvejer, om det er en bil, der egner sig til gadebrug. De mener simpelthen, at den er direkte farlig.

På vore breddegrader er der dog ikke den store grund til bekymring. Bilen bygges nemlig blot i 3.300 eksemplarer, som fortrinsvis er tiltænkt det amerikanske marked.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: