Annonce:
Annonce:

Formel 1-bil til gadekørsel: Nu tester de denne bil på bane

Mercedes-Benz har taget hul på en ny og spændende fase i udviklingen af hyperbilen Project One

For første gang har Mercedes-Benz haft prototypeudgaver af hyperbilen Project One på racerbane. Video: Mercedes-Benz
Annonce:
Følg Biler

Når det ikke er muligt at få en Formel 1-bil indregistreret til kørsel på offentlig vej, kan man snart kigge mod Mercedes-Benz for at finde en bil, der vil være noget af det tætteste, du kan komme på at køre Formel 1-bil på offentlig vej.

Project One hedder hyperbilen, der vil blive bygget i 275 styk, og som i vid udstrækning vil benytte teknologi hentet direkte hos Mercedes' F1-team.

Nu oplyser den tyske bilgigant, at de har påbegyndt tests af Project One på racerbane for første gang.

Således har Mercedes haft adskillige prototype-udgaver af Project One ude på deres egen testbane, idet de er trådt ind i en med tyskernes egne ord 'ny og spændende fase' i udviklingen af hyperbilen.

Målet med testen på banen var især at blive klogere på og få afprøvet både bilens aktive aerodynamik og den heftige motor hentet direkte fra F1.

Annonce:

Artiklen fortsætter under billedet ...

Project One er spækket med aktiv aerodynamik, der skal sørge for, at bilen klæber til vejen i sving. Foto: Mercedes-Benz
Project One er spækket med aktiv aerodynamik, der skal sørge for, at bilen klæber til vejen i sving. Foto: Mercedes-Benz
 

Kan køre på el
De over 1000 hestekræfter, som Project One har, kommer fra en V6-motor på 1,6 liter og i alt fire elektriske motorer - to driver hyperbilens forreste aksel, en er integreret i bilens turbo og den sidste er monteret direkte i bilens forbrændingsmotorer. Motoren kan tage over 11.000 omdrejninger i minuttet, og faktisk er 1,6-liters V6-motoren taget direkte ud af Mercedes-AMG Petronas Formel 1-racer.

Mercedes selv fortæller da også, at båndene mellem Formel 1 og Project One er stærke.

- Project One er den første Formel 1-racer, du kan få synet. Vores højeffektive hybrid-system stammer fra motorsport, har Ola Källenius, bestyrelsesmedlem hos Daimler AG og ansvarlig for udvikling af nye Mercedes-biler, tidligere fortalt.

Accelerationen fra 0-200 kilometer i timen tager Project One seks sekunder. Til sammenligning bruger en Bugatti Chiron hele 6,5 sekunder.

Annonce:

Antallet af hestekræfter i Project One er over 1.000.

Topfarten er over 350 kilometer i timen.

Faktisk kan Project One ifølge Mercedes køre op til 25 kilometer på ren el, hvorfor du i princippet ville kunne tage bilen til bageren uden at fyre op for selve motoren.

Bilen er i kraft af de elektriske drevne forhjul firehjulstrukket, da resten af kræfterne sendes til baghjulene.

Nu bekræfter McLaren vanvittig gadebil: Ikke til hverdagsbrug

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: