Fortvivlede forhandlere om biltyv på fri fod: Politiet gør ikke noget

Fræk biltyv med hang til luksusbiler huserer i Jylland og på Fyn

Sådan ser den specielle Mini Cooper Works ud, som er stjålet fra JL Biler. Works-modellen adskiller sig ved at have en kraftigere motor. Foto: Privat
Sådan ser den specielle Mini Cooper Works ud, som er stjålet fra JL Biler. Works-modellen adskiller sig ved at have en kraftigere motor. Foto: Privat
Følg Biler

Ved du noget? Send os et tip i en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Bilforhandlere på Fyn og i Jylland er på stikkerne, efter en yngre mand de seneste måneder har gjort en uærlig vane ud af at låne dyre biler hos forhandlerne og så aldrig komme retur med dem.

Ekstra Bladet skrev første gang om sagen, da forhandler Bjarke Linderoth fra Vejle hang biltyven ud ved navn på Facebook for at advare sine kolleger om manden, og i håb om at få offentlighedens hjælp til at få sin Audi A7 til 500.000 kroner retur.

Det opslag så bilforhandler Michael Outzen fra Outzen Bilcenter i Ringe, og da manden lige pludselig stod i hans butik forrige søndag og ville låne en BMW M 550 til en prøvekørsel, blev han alarmeret.

- Jeg går ind på mit kontor og ringer til Bjarke Linderoth for at få bekræftet mandens identitet, forklarer Michael Outzen til Ekstra Bladet.

- Jeg forventede, politiet kom
Imens Michael Outzen forsøgte at holde manden hen med snak, ringede Bjarke Linderoth til politiet.

- Jeg fortæller politiet, han står hos Outzen Bilcenter og vil låne en bil. Politiet siger, han ikke er efterlyst, så det kan de ikke gøre noget ved. Så tænker jeg, at retssikkerhed ikke er meget værd. Jeg følte, det var ingenting værd, siger Bjarke Linderoth til Ekstra Bladet.

- Jeg står og snakker biler med manden, og så ringer Bjarke til mig og siger, politiet ikke kan gå ind i sagen, fortæller Michael Outzen, som blev nødt til at lyve over for biltyven og fortælle, at bilen var reserveret til en anden kunde.

- Jeg giver ham en forklaring, som gør, han ikke snupper bilen med. Jeg forventede faktisk, at politiet kom. Det var ikke supersjovt, fortæller Michael Outzen.

 - Var du bange, da du stod over for ham, og politiet ikke vil komme?

- Jeg var alene i butikken, og der var ikke andre kunder. Jeg vidste ikke, hvilken type menneske han er, og hvilken situation han står i, så tanken strejfede mig, om han kunne have haft et våben med, og derfor var det også vigtigt for mig at afværge situationen, siger Michael Outzen.

Slap afsted med Mercedes til 500.000 kroner
Biltyven godtog Michael Outzens nødløgn og forlod butikken for at begive sig mod den næste bilhandel, som ligger oppe ad vejen. Imens skyndte Michael Outzen sig at ringe til sine kolleger for at advare dem mod manden, som snart ville stå i deres butik.

Men forhandlerne i Ringe og Bjarke Linderoth er langt fra de eneste forhandlere, der er så uheldige at have haft besøg af biltyven. Fire dage før besøget på Fyn huserede manden, hvis identitet er Ekstra Bladet bekendt, hos Hessel Biler i Horsens.

Her blev man desværre først opmærksom på mandens forehavende, efter han havde fået lov til at køre fra butikken på en prøvekørsel i en Mercedes til 500.000 kroner. Til alt held var der sporingsudstyr i bilen, så Hessel Biler kunne dagen efter hente bilen i Faaborg. Bilen var kørt tør for brændstof, men var ellers uden skader.

Så heldig var Brian Østergaard fra Østergaard Automobiler i Grindsted ikke. Han lejede en Passat stationcar til en værdi af 255.000 kroner i en måned til manden. Brian Østergaard blev dog opmærksom på mandens tidligere tyverier, så da han fik et tip om, at bilen stod i Kolding, hentede han den hjem nogle dage inden lejeperiodens udløb 14. november. Forruden var smadret, og biltyven havde kørt for mange kilometer, så Østergaard Automobiler har haft et betydeligt tab men dog fået bilen igen.

- Det bliver ikke taget seriøst
JL Biler i Brovst mangler derimod stadig sin Mini Cooper Works til en værdi af 180.000 kroner. Den har været forsvundet, siden biltyven kørte bort i den 5. november. Og JL Biler er fortvivlede over den manglende indsats fra politiet.

- Vi har ikke fået nogen bil retur endnu, og jeg har talt med politiet, som siger, de er i gang med en efterforskning. Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan manden kan operere i hele Danmark endnu, og det ikke bliver taget mere seriøst, siger Maria Jensen fra JL Biler.

Alle sagerne er samlet hos Fyns Politi, som foreløbig har 15 forhold.

- Vi skal have fundet ham og sigtet ham for alle de her forhold. Og hvis vi i samarbejde med anklagemyndigheden kan nå frem til, at det er notorisk brugstyveri, og den eneste måde, vi kan forhindre, han laver mere, er ved at varetægtsfængsle ham, så gør vi det, siger Jørgen Andersen, vicepolitiinspektør hos Fyns Politi til Ekstra Bladet.

- Du siger, I skal have ham fundet. Han var hos en bilforhandler i Ringe sidste søndag, hvor der blev ringet efter politiet, som ikke havde mulighed for at komme derud. Hvordan kan det være?

- Det kan jeg ikke svare på. Det er hos vagtchefen, de disponerer de opkald. Men det er vigtigt, de ringer til politiet, hvis de har mistanke om, det er en svindler, der står der, og det kan være ham. Og det allerbedste er, hvis man kan holde ham hen med snak, siger Jørgen Andersen.

- Og det gjorde forhandleren i Ringe netop.

- Så er det også brandærgerligt, vi ikke havde ressourcerne til at komme ud til. Men det er helt klart, han skal anholdes og sigtes, så vi kan stoppe ham, siger Jørgen Andersen.

Her er nogle af de biler, manden har stjålet eller forsøgt at stjæle

Grindsted, Østergaard Automobiler: Passat stationcar til en værdi af 255.000 kr. lejet ud. Bilen blev fundet i Kolding med smadret forrude.

Esbjerg, WK Biler: BMW til en værdi af 240.000 kr. lånt ud til prøvekørsel. Fundet på Fyn 29. oktober.

Esbjerg, Vestjysk Bilhus, Mercedes lånt ud til prøvekørsel. Lånt en halv time efter BMW'en. Fundet i samme by som BMW'en 29. oktober.

Vejle, Linderoth Biler, Audi A7 til en værdi af 500.000 kr. lånt ud til prøvekørsel. Fundet i samme by som BMW'en og Mercedesen.

Horsens, Hessel Biler, Mercedes til en værdi af 500.000 kroner. lånt ud til en prøvekørsel. Bilen blev fundet dagen efter i Fåborg.

Brovst, JL Biler: Mini Cooper Works til en værdi af 180.000 kr. lånt ud til prøvekørsel. Mangler stadig at blive fundet.

Ringe, Outzen Bilcenter, Manden var interesseret i en BMW M 550 til en prøvekørsel. Men han fik den ikke med.

Tønder, Emmerske Biler, Manden var interesseret i en BMW til en værdi af 750.000 kr. til en prøvekørsel. Men han blev genkendt og fik den ikke med.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind