TV: Lynhurtig Ford Focus til familie-faderen

Ford præsenterer den nye Focus ST på Frankfurt Motor Show 2011

Ford Focus ST får 250 heste og en superlækker kabine. Og så har Ford tiltænkt familiefædrene ved at tilbyde den som en stationcar
Ford Focus ST får 250 heste og en superlækker kabine. Og så har Ford tiltænkt familiefædrene ved at tilbyde den som en stationcar

Den er lidt strammere, lidt vildere, lidt hurtigere, men også mere praktisk og mere økonomisk.

Ford har netop præsenteret sit nyeste bud på en ’hot-hatch’ på Frankfurt Motor Show – den produktionsklare, næste generation af Ford Focus ST, som forventes til Danmark til næste år.

Den nye udfordrer i GTI-klassen er pumpet med flere muskler. Fans af den gamle 5-cylindrede Volvo-udviklede motor må dog knibe en tåre. Denne fantastiske motor er ofret på økonomiens alter.

Gå ind på facebook og fortæl hvad du mener om den nye Focus ST

Nyt lydsystem
Derfor har man arbejdet med lyden i den nye Focus ST. Udfordringen var at skabe et lydbillede, der ikke står tilbage for lyden i forgængeren, på trods af at der er tale om to helt forskellige motorer. Derfor har Fords ingeniører videreudviklet den lyd-katalysator, som findes i forgængeren og i Focus RS.

Ford har dog ikke givet os en smagsprøve på lyden, hvilket ellers ville give god mening på den type bil.

Skarpere focus
-Lyden i den tidligere ST har en meget stor fan-skare, siger Jost Capito, men det akustiske billede mellem en 5- og en 4-cylindret motor er meget forskellig. Det er lidt som Mozart og Beethoven, de komponerede begge fantastisk, men meget forskellig musik, og på den måde tror jeg også at lyden fra den nye ST-motor vil få rigtig mange fans.

Ford Focus har næsten altid været synonym med klassens bedste køreegenskaber, og den oplevelse har Fords ingeniører forsøgt at raffinere yderligere i den nye Focus ST, blandt andet ved at udvikle det helt nye, intelligente Ford Sport Steering System, som tilpasser styringen efter vejen og efter hvordan ST’en bliver kørt.

Den nye er til gengæld så sparsommelig, at betegnelsen øko-racer ligger lige for - hvis du ellers kan holde speederen i ro.

Tre farver
Den nye Focus ST vil bruge cirka 20 procent mindre benzin end forgængeren ved almindelig, blandet kørsel.

Den nye Ford Focus ST vil blive udbudt i tre forskellige farver og i tre udstyrs-varianter – ST1, ST2 og ST3. Standard-varianten, ST1, har Recaro-sæder med stofbetræk, nøgleløs start-funktion, fodpanel med ST-logo og standard ST-bagsæde med midter-armlæn.

Focus ST kommer til Danmark i løbet af sommeren 2012.

Se videoen om den vilde Aston Martin One-77, som vi fandt på Frankfurt Motorshow.

Mere Frankfurt: Superlækker Golf-konkurrent fra Hyundai

Mere Frankfurt: Kia klar til at banke Porsche med ny sportsvogn

Mere Frankfurt: Stem på den klammeste bil

Mere Frankfurt: Superfræk VW-boble med 270 hestekræfter

Mere Frankfurt: Opel skal banke VW Scirocco med ny Astra GTC coupe

Mere Frankfurt: Ford Focus går længst på literen i klassen

Mere Frankfurt: Verdens hurtigste sedan præsenteres af Brabus