Ny Opel skal banke VW Scirocco

Opel Astra GTC frister med frække linjer og et lovende motorprogram. Men indvendig skuffer den

Opel har efterhånden fået godt styr på deres nye designprofil, der oser af sport og fart. Det demonstrerede de først med Insignia’en og senest med Astra’en.

Nu er Astraen så klar i en udgave, der kan matche det frække udseende. Modellen hedder GTC, og den kommer med fem forskellige motorer , der har mellem 100 og 180 hestekræfter. På papiret rigeligt til at sætte fart i Opels nye frækkert.

Læs også: Ford går længst på literen

Desværre kan kabinen ikke leve op til de flotte udvendige linjer. Rattet er sporty og lækker, og speedometret, der gemmer sig bagved, lyser op med sine friske røde farver. Men midterkonsollen er simpelthen for kedelig. Der ligner det ikke en sportscoupe, men mere noget fra en almindelig Astra. Det er synd, for det ødelægger helhedsindtrykket.

Men det er i øvrigt et problem, som dens direkte konkurrent, VW Scirocco, også lider under. De har nærmest bare kopieret den kedelige Golf-indmad over i deres ellers gennemførte racer.

Opel Astra GTC kommer til Danmark til januar. Senere i 2012 kommer en voldsom OPC-udgave. Vi gætter på, at den får mere end 265 hestkræfter. Det har kokurrenten VW Scirocco R nemlig, og Opel vil formentlig overgå sin store konkurrent.

Følg Ekstra Bladet Biler på Facebook, få nyheder og deltag i konkurrencer