Fransk luksusbil skal konkurrere med tyske giganter

Med den nye DS9 vil DS Automobiles kapre kunder fra mærker som BMW, Merdeces-Benz og Audi

Til de frankofile bilkøbere kan en DS 9 blive en tillokkende pakke. Foto: DS
Til de frankofile bilkøbere kan en DS 9 blive en tillokkende pakke. Foto: DS

Med fransk elegance vil DS Automobiles, som er Citroëns selvstændige luksusoverbygning, forsøge at få fat i kunder, som ellers typisk kigger mod tyske bilproducenter, når de skal finde en stor, forholdsvis luksuriøs sedan.

Bilproducenten har netop givet verdenspremiere til den nye sedan med modelnavnet DS 9, og der er ifølge DS tale om en elegant sedan med eminente forhold for bagsædepassagerer.

Modellen er det franske bilmærkes bud på en luksuriøs sedan, hvorfor oplagte konkurrenter tæller biler som Audi A6, Mercedes-Benz E-Klasse og BMW 5-serie.

Pakken, som skal få forbrugerne til at vælge fransk frem for tysk, består af 4,93 meter lang bil med en akselafstand på 2,9 meter, som med DS' egne ord 'tilbyder en enorm mængde plads på bagsæderne'.

Generelt vil modellen blive et udstillingsvindue for, hvad PSA-koncernen, som står bag DS, kan hælde i en bil af teknologi og udstyr.

Til at drive bilerne fremad introduceres DS 9 fra start som plug-in hybrid, hvor en 1,6 liters benzinmotor og en elmotor i samspil leverer 225 hk. Batteriet er på 11,9 kWh, hvilket rækker til en elektrisk rækkevidde på 40-50 km.

Bilen kan køre på ren batterikraft ved en fart op til 135 km/t.

96.000 kr. om måneden: Her er en af landets dyreste lejebiler

Topmodellen bliver en firehjulstrukket version, som får 360 hk. Modellen bliver også en plug-in hybrid, men DS oplyser ikke den forventede elektriske rækkevidde for den model.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sådan ser den nye DS 9 ud. Foto: DS
Sådan ser den nye DS 9 ud. Foto: DS
 

Alverdens udstyr
Traditionelt set har franske luksusbiler været meget komfortable, og det ser ud til, at DS 9 vil forsøge at leve op til arven som komfortbil.

I hvert fald kommer bilen med DS Active Scan, som er en aktiv undervogn, der ved brugen af kameraer kan læse vejen forude og indstille undervognen efter ruten, så bilen bliver så komfortabel som mulig.

Herudover kommer DS 9 med alt fra selvkørende systemer på niveau 2, automatisk parkering, infrarødt nattesyn og meget andet udstyr.

Bilen kommer på markedet i anden halvdel af 2020, og de danske priser kendes endnu ikke.

Så meget kommer den nye Golf til at koste