Franskmændene rykker frem: Hvor populær er din bil?

Der er blevet møbleret godt og grundigt rundt på listen over mest solgte biler i 2016 i forhold til året før

Der er gang i det danske bilsalg. Foto: Colourbox
Der er gang i det danske bilsalg. Foto: Colourbox

Hele 223.168 splinternye biler rullede ud på de danske veje i 2016, hvilket er det højeste nogensinde. Men der er stor forskel på, hvilke mærker der har vundet danskernes hjerter i forhold til året før.

På en suveræn førsteplads finder man for sjette år i træk Volkswagen, da næsten en ud af otte nye biler sidste år var en VW. Det er særligt modellerne VW UP!, VW Polo og VW Passat, der er populære, og ifølge Volkswagen Personbiler Danmark, kan succesen hænge sammen med, at de har biler for enhver pengepung.

Men samtidig er der flere mærker, der bytter plads i den hårde kamp om kunderne, det skriver FDM.

Fransk og tysk fremgang
Et af de bilmærker, der har oplevet størst fremgang, er franske Renault.

Med mange nylanceringer i 2015, lykkedes det den franske bilproducent at overhale både Citroën, Skoda og Ford sidste år og ligger derfor lunt på en fjerdeplads på ranglisten fra De Danske Bilimportører. Samtidigt kan franskmændene hos Peugeot også juble videre, for de har nemlig beholdt deres andenplads.

Med en stigning på hele 33 procent, har 2016 også været et godt år for Opel, der er rykket op fra en niendeplads til en solid sjetteplads. Faktisk var det tyske mærke kun 25 solgte biler fra at stjæle femtepladsen fra Ford.

Se også: Du kan lige nå det! Mikrobiler kan stadig få anhængertræk

Taberne
Værst ser det ud for Mitsubishi, der i 2016 mistede halvdelen af sine kunder.

Også Fiat fortsætter sin nedtur, da mærket over de sidste fire år har halveret salget, og bedre ser det ikke ud for søstermærket Alfa Romeo, der kun har solgt 143 biler sidste år.

Den helt store taber er Tesla, der efter afgiftsændringerne for elbiler trådte i kraft ved indgangen til 2016, må se den grimme virkelighed i øjnene. Mærket er gået hele 94 procent tilbage, hvilket må siges at være noget af et slag i ansigtet.

Se også: Den kan blive din: John Lennons bil sat til salg

69 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere