Annonce:
Annonce:

Gaderæsere fanget på kamera

- De er livsfarlige og burde maksimalt have et buskort

Her kan du se, hvordan tre bilister kører om kap og tilsidesætter færdselsloven imens. Video: Rådet for Sikker Trafik
Annonce:
Følg Biler

En BMW lægger sig tæt op bag en forankørende i en rundkørsel. På vej ud af rundkørslen overhaler BMW'en højre om i den tosporede afkørsel. Få øjeblikke senere trækker en Porsche ud i modsatte vognbane, selvom der er fuldt optrukket og modkørende på vej.

De modkørende biler er nødt til at trække ud i rabatten for at undgå en påkørsel. Til sidst vælger en bilist i en Mercedes-Benz også at overhale trods fuldt optrukket. Det er helt tydeligt, at de tre biler kører om kap.

Kørselsforløbet, som du kan se i videoen over artiklen, fandt sted nær Kokkedal lidt nord for København. Det er optaget af såkaldte dashcams, som er fastmonterede kameraer i nogle biler, som optager trafikken foran og bagved bilen. Kørselsforløbet er optaget en ganske almindelig hverdag om formiddagen.

Annonce:

- Det er rystende, at der er folk, der kan finde på at køre på denne måde. De sætter andres liv og førlighed på spil, så det er naturligt at blive forskrækket og vred, og den type kørsel skal naturligvis stoppes, siger Jeppe Gudmandsen, som er pressekonsulent hos Rådet for Sikker Trafik, til Ekstra Bladet.

Rådet for Sikker Trafik har åbnet en ny kanal på Youtube, hvor de vil bringe videoer fra trafikken i Danmark, som, ligesom videoen over artiklen, viser eksempler på ulovlig, forkert eller uhensigtsmæssigt adfærd i trafikken.

Målet med kanalen er at vise konkrete situationer fra den virkelige verden som eksempler på farlig adfærd med håbet om at nå ud til nogle af de unge mænd, som ellers kan være svære at fange på traditionelle medier og med normal kampagneindsats.

Ønsket er altså ikke at hænge enkelte bilister ud, og biler og ansigter er derfor også sløret.

Der ligger ikke nogen dom for kørselsforløbet i videoen her i artiklen, hvorfor det altså ikke kan betegnes som vanvidskørsel. Alligevel tøver Jeppe Gudmandsen ikke med kalde det både farligt og foragteligt.

Annonce:

- Folk, der kører på den vanvittige måde, har ikke noget at gøre i trafikken. De er livsfarlige og burde maksimalt have et buskort, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: