Garagefund blev vurderet til 10 millioner: Men bilen gik til meget mere

Efter 37 år i en garage har Ferrarien nu fået ny ejer

Se alle detaljerne på den glemte aluminiums-Ferrari, der nu skal sælges for million-beløb. Video: RM Sotheby's/Christian Richter

37.

Så mange år stod en ganske speciel Ferrari 365 GTB/4 Daytona hengemt i en japansk garage, inden den blev fundet frem fra mørket.

I forvejen er en Ferrari Daytona fra 1969 en ret speciel bil, men når der så er tale om den eneste letvægts-aluminium Ferrari Daytona, der nogensinde er produceret til gadebrug, så rykker det for alvor.

Læg så oven i, at bilen har stået i garagen i Japan i næsten 40 år, og så har du en vinderkupon.

Lørdag d. 9. september var Daytonaen så endelig til salg på auktion hos RM Sothebys, hvor hammerslagsprisen forventeligt ville ligge mellem 10 og 12,5 millioner danske kroner.

Det er i forvejen mange penge, men interessen for Daytonaen var så stor, at prisen røg helt op på 13,5 millioner kroner, før auktionarius kunne slå hammeren i bordet, og en heldig køber kunne kalde sig ejer af den specielle klassiske Ferrari.

Foto: RM Sotheby's Biler Fundet i garage efter 37 år: Til salg for 12 millioner

Mange høje priser
Daytonaen var til salg på en auktion ved navn 'Legenda a Passione', og arrangørerne var som nævnt auktionshuset RM Sothebys.

Daytonaen var ikke den eneste specielle Ferrari, der var til salg i lørdags ved auktionen, som fandt sted i Ferraris hjemby Maranello i Italien.

(Artiklen fortsætter under billedet)

250 GT LWB California Spyder betragtes som en af historiens smukkeste biler. Foto: RM Sothebys
250 GT LWB California Spyder betragtes som en af historiens smukkeste biler. Foto: RM Sothebys

Vi kan blandt andre nævne en Ferrari 250 GT LWB California Spyder fra 1959, som af mange betragtes som en af historiens smukkeste biler. Hammerslagsprisen på den åbne Ferrari blev 58,5 millioner danske kroner.

En Ferrari 288 GTO fra 1985 røg af sted for 25 millioner danske kroner, mens auktionens dyreste hammerslag faldt, da en Ferrari LaFerrari Aperta fra 2017 blev solgt til ikke mindre end 62 millioner danske kroner.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Eksemplar nr 210 af Ferrari LaFerrari Aperta blev solgt for 62 millioner danske kroner. Foto: RM Sothebys
Eksemplar nr 210 af Ferrari LaFerrari Aperta blev solgt for 62 millioner danske kroner. Foto: RM Sothebys

For sidstnævnte salg gik alle 62 millioner til velgørenhed i anledning af Ferraris 70 års fødselsdag.

Biler Bilmærke genopstår efter 10 år: Lover bedre pålidelighed

32 kommentarer
Vis kommentarer