Gav fingeren til fartkontrol med 235 km/t for to år siden: Nu klapper fælden

En 41-årig fartsynder fra Tokyo så længe ud til at være sluppet godt fra at have kørt for stærkt, men efter 2 års efterforskning har politiet endelig fundet ham

Fem gange de seneste to år har de automatiske fartkameraer omkring Tokyo blitzet, hvad politiet mener er den samme Dodge Challenger. Foto: Colourbox
Fem gange de seneste to år har de automatiske fartkameraer omkring Tokyo blitzet, hvad politiet mener er den samme Dodge Challenger. Foto: Colourbox
Følg Biler

Klokken 4.15 om morgenen blæser en Dodge Challenger forbi et fartkamera på Chuo-motorvejen lidt uden for Tokyo med 235 km/t.

Den amerikanske muskelbil har ikke nogen nummerplade på fronten, men føreren forærer kameraet et andet og langt mere sigende kendetegn: En højt hævet langemand rettet direkte mod linsen.

Det skriver mediet The Asahi Shimbun.

Det var tirsdag 29. januar 2016, og siden har føreren set ud til at være sluppet godt fra den tidlige morgentur med 135 km/t mere end fartgrænsen tillader.

Tyve stjal bil i tomgang: Overså en vigtig ting i kabinen

Men efter to års efterforskning har politiet nu anholdt en 41-årig mand, som, man mener, er føreren.

Blitzet fem gange
Den lange efterforskning skyldes primært bilens manglende nummerplade, og at politiet derfor har måttet vente på, at den hurtige Challenger kom forbi et fartkamera igen.

Til politiets held er den samme muskelbil intet mindre end fem gange kørt for hurtigt forbi fartkameraerne omkring Tokyo siden 2015. Politiet har derfor langsomt kunne stykke billederne sammen og finde frem til den 41-åriges bil.

Den anholdte nægter sig skyldig i sigtelserne og fastholder, at det ikke er beviseligt, at det er ham, der kørte forbi fartkameraet i de tidlige morgentimer i januar 2016.

Chauffør tog hurtig beslutning: Så blev milliondyre luksusbiler kvast

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+