Glad Porsche-køber ville prøve bilen af: 10 minutter efter var den væk

En 37-årig mand fra Melbourne, Australien, trykkede sømmet i bund i sin nye bil på en Formel 1-langside - men han glemte at tjekke fartgrænsen

En mand blev i weekenden taget i at køre 100 km/t i en 40 km/t zone i en Porsche, han lige havde købt. Foto: Victoria Police
En mand blev i weekenden taget i at køre 100 km/t i en 40 km/t zone i en Porsche, han lige havde købt. Foto: Victoria Police
Følg Biler

Hvad ville du gøre, hvis du sad bag rattet af din helt egen Porsche Cayenne for første gang?

For mange ville svaret nok være at finde en lige strækning og mase gaspedalen i gulvet, og det var da også præcis, hvad en 37-årige mand fra Melbourne, Australien, gjorde lørdag formiddag, da han havde fået nøglerne til den store Porsche SUV. Midt i glæden over den nyindkøbte bil glemte han bare lige at tjekke fartgrænsen på vejen.

Han nåede derfor kun at nyde sin bil i 10 minutter, inden det lokale politiet tog ham på fersk gerning i at køre 100km/t i en 40 km/t zone. Straffen for en sådan fartovertrædelse er 30 dages beslaglæggelse af bilen i Australien, og den 37-årige måtte derfor prompte aflevere de nye nøgler til betjentene.

Det skriver politiet i en pressemeddelse.

For tidligt på den
Ifølge mediet The Drive var det ikke en hvilken som helst vej, den 37-årige havde valgt at prøve Porschens kræfter af på. For Aughtie Drive, som vejen hedder, bruges én gang om året som langside i det australske Formel 1 grand prix.

Desværre for den 37-årige er der dog ingen Porsche med i det løb, og han ville i så fald også være to uger for tidligt på den: Formel 1-sæsonen begynder først 25. marts, hvor første løb skal køres på banen i Melbourne.

Racerbilerne kører her tre gange så hurtigt som Porschen, men så er der godtnok heller ikke åbent ud til den omkringliggende park.

Brugt gammel Nissan gemte milliondyr hemmelighed i tanken

'Billigt' sluppet
Den 37-årige får nu rigelig tid til at overvære Australiens Grand Prix, mens han venter på at få nøglerne til sin nye bil tilbage.

Beslaglæggelsen er dog stadig forholdsvist billigt sluppet i forhold til, hvis han havde gjort det samme i Danmark. Kører man 100km/t i en 40 km/t zone herhjemme vil man få en betinget frakendelse af kørekortet - og i øvrigt være faretruende tæt på en ubetinget frakendelse af kortet, der træder i kraft ved 101 km/t eller mere.

I begge tilfælde skal man til en kontrollerende køreprøve. Til gengæld konfiskerer dansk politiet først bilen, når man har fået en ubetinget frakendelse af kørekortet to gange inden for tre år.

Kører du i en ny bil? Så tænk dig om, før du tager mobilen med

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind