Glem kontanter: Nu kan du betale for taxaen ved at synge på turen

Chaufførerne i et nyt finsk taxakoncept vil meget hellere høre din version af N.E.R.D.'s 'She Wants to Move' end have penge for turen

Fortums nye elektriske BMW i3 taxaer kører på strøm og sang. De kører kun, der når der bliver sunget igennem. Bamsekostumet er til gengæld ikke strengt nødvendigt. Foto: Fortum
Fortums nye elektriske BMW i3 taxaer kører på strøm og sang. De kører kun, der når der bliver sunget igennem. Bamsekostumet er til gengæld ikke strengt nødvendigt. Foto: Fortum

Madonna, Mccartney og Mick Jagger. Alle har de opnået det, mange af os andre kun kan drømme om: At betale regningerne (og lidt til) ved at stille sig op og synge. Men uanset hvor falske dine coverversioner under bruseren er, så er det snart ikke helt så svært at gøre stjernerne kunsten efter.

I hvert fald når det kommer til at betale for en taxatur. I Finland vil et nyt taxakoncept, der kører første tur på fredag, nemlig gøre det muligt at betale ved at synge på turen.

Faktisk er det den eneste form for betaling, chaufføren vil tage imod i The Singalong Shuttle, som konceptet er døbt. Det skriver mediet The Sun.

Skal øge grøn bevidsthed
De nye taxaer er alle elektriske eksemplarer af BMW's i3-model. De er sat i verden af energiselskabet Fortum, der står bag mere end 2000 ladestandere til elbiler spredt ud over flere nordiske lande.

Håbet er, at det nye taxakoncept kan være med til at øge opmærksomheden omkring elbiler og bæredygtig energi blandt særligt unge.

- Med Singalong Shuttle vil vi på en underholdende måde vise folk, hvor komfortabel og let det er at køre en elektrisk bil, siger Jussi Malkia, talsperson for Fortum, til The Sun.

Så meget distraherer håndfrie systemer i bilen

Syng hele vejen
De første ture bliver til og fra Ruisrock festivallen på øen Ruissalo uden for byen Turku. Det tager lidt over et kvarter at køre fra midtbyen til øen, så der er rigelig mulighed for at nå at varme op til hovednavnene N.E.R.D., The Chainsmokers og Dua Lipa på vejen.

Ifølge The Sun kan passagererne vælge, hvilke sange de vil synge med på fra en tablet i bilen, og taxaen fortsætter kun, så længe der bliver sunget igennem.

- Bilerne kører på elektricitet, så den højeste lyd er den, passagererne laver. Bilen bliver ved med at køre, så længe du bliver ved med at syne, siger Jussi Malkia til mediet.

Narret af falsk transportfirma: Mistede 24.000 kroner i bilhandel

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær