Glemte børn i bilen? Tesla laver løsning mod livsfarlig fejl

Det er aldrig i orden at efterlade hunde og børn i en parkeret bil, men nu forsøger Tesla at undgå flere dødsfald med ny teknologi

Det kan have fatale konsekvenser, hvis man efterlader de små i bilen - også hvis du bare skal i supermarkedet. Foto: Colourbox
Det kan have fatale konsekvenser, hvis man efterlader de små i bilen - også hvis du bare skal i supermarkedet. Foto: Colourbox
Følg Biler

Det er især et stort problem i USA, når forældre efterlader deres små børn i bilen på en varm sommerdag, og i år alene har det resulteret i mere end 30 dødsfald i landet.

Det samme går også tit ud over menneskets bedste ven, hunden, der alt for ofte må se sig selv efterladt i en gloende hed bil.

Men nu forsøger Tesla at undgå de tragiske dødsfald med en ny teknologi, der sørger for, at bilen ikke bliver alt for varm, når du forlader den.

Tænder automatisk
Systemet fungerer således, at hvis bilens indendørs temperatur bliver højere end fyrre plusgrader, så slår systemet til og tænder for bilens air condition for at holde temperaturen nede.

Dette sker uafhængigt af, om bilen opfanger, at der er nogen i bilen eller ej, og det er udviklet specifikt for at passe på børn og kæledyr, der bliver efterladt eller glemt.

40 grader er dog stadig en meget høj temperatur, der også vil være livstruende, hvis man er fanget i bilen i længere tid uden væske.

Elon Musk lover dog på Twitter, at den næste opdatering af Teslas systemer vil gøre det muligt for bilejerne selv at sætte en max- og minimumstemperatur i bilen.

Politisk forslag: Højere benzinpriser skal finansiere nyt tiltag  

Kræver ikke meget strøm
I følge Tesla er det ikke en stor strømsluger, at bilen hele tiden står og tjekker temperaturen eller forsøger at holde den nede.

Elon Musk skriver nemlig stolt på Twitter, at bilen ville kunne køre systemet i et helt år på én ladning uden problemer.

Det kommer ejerne dog ikke til at se i praksis, for i den første udgave slår det fra efter 12 timer i parkeret tilstand.

Tesla er ikke de første der har beskæftiget sig med problemet med efterladte børn og dyr i biler.

Toyota har før forsøgt sig med deres Prius, der skabte bevægelse i luften, når det var for varmt, og flere andre bilfirmaer har diskuteret, hvordan man løser problemet.

Her er det ofte blevet foreslået, at man skal kunne sætte en alarm i bilen, således bilisten bliver mindet om, at de har børn på bagsædet.

Skadelig forurening: Så lille er forskellen på el og benzin

 

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.