God stil Porsche – udbetaler 64.000 kr til alle 14.600 medarbejdere

2014 var et rigtig godt år for Porsche, og det skal medarbejderne ikke snydes for, så 14.600 medarbejdere får hver 64.000 kr

Det ruller for Porsche. I 2014 var overskuddet 20 milliarder kr. Denne guldfarvede 959 er dog oprindeligt bestilt af en sheikh i Qatar. (Foto: Porsche)
Det ruller for Porsche. I 2014 var overskuddet 20 milliarder kr. Denne guldfarvede 959 er dog oprindeligt bestilt af en sheikh i Qatar. (Foto: Porsche)

Porsche har i disse år en økonomi, som er lige så solid som bilerne, de bygger. Men det er ikke de ”rigtige” Porsche-modeller, som hiver rigtig store penge ind. For selvom både Porsche 911 GT3 og den nye Cayman GT4 blev revet væk, så er det på SUV-markedet, at Porsche tjener rigtig mange penge.

Se også: Porsche's egen 911-killer

Takket være den nye Macan, steg Porsches salg med 17 procent sidste år, og det samlede salg var dermed næsten 190.000 biler. Det gav godt på kistebunden, faktisk var overskuddet for sidste år hele 20 milliarder kr., og det gør 2014 til Porsche's mest succesfulde år nogensinde.

Det skal manden på gulvet også mærke, så Porsche udbetaler nu en klækkelig bonus til 14.600 medarbejdere, der arbejder for Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, som firmaet hedder officielt. 58.828 kr. bliver udbetalt som bonus, mens 5.212 kr. bliver indbetalt til Porsche VarioRente, Porsche-medarbejdernes pensionsordning. Beløbene er dog med justeringer i forhold til antal år, man har været ansat, og om medarbejderen er blevet ansat i selskabet i løbet af 2014.

Glad fagforening
Ikke overraskende er medarbejderforeningen glad og stolt, forklarer Uwe Hück, formand for arbejdernes samarbejdsudvalg.

Se også: Porsche lejer det Sixtinske Kapel

- Uanset om en medarbejder arbejder i produktionen eller i en intern serviceafdeling, vil alle arbejdere og ingeniører modtage bonussen. En del af bonussen i år vil også blive betalt i virksomhedens pensionsordning. Og det sender et vigtigt signal om, at stort overskud og social ansvarlighed ikke behøver at være modsætninger.

36 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere