Annonce:
Annonce:

Gode nyheder! Det bliver billigere at være bilejer i 2017

FDMs nye bilbudget viser, at det bliver billigere at være bilejer

Det bliver billigere at have bil i det nye år. Foto: Polfoto/Ernst van Norde
Det bliver billigere at have bil i det nye år. Foto: Polfoto/Ernst van Norde
Annonce:
Følg Biler

Det bliver sjovere at være bilejer i 2017, for FDMs store bilbudget viser, at det bliver lidt billigere at have en bil. Det skyldes ikke alene, at registreringsafgiften er blevet sat ned, men også at brændstofspriserne er blevet lavere. I gennemsnit bliver det 1,6 procent billigere at være bilejer.

På grund af brændstofpriserne er det tredje år i træk, at det bliver billigere at have bil. I følge Skatterådet så vil listeprisen på en liter benzin i 2017 være på 11,49 kroner, hvilket er 76 øre lavere end i 2016 og hele 1,75 kroner lavere end for bare to år siden. For en gennemsnitsbilist, der kører 18.000 kilometer om året i en bil, der kører 16 kilometer på literen betyder det en besparelse på 76 kroner hver måned og hele 912 kroner om året.

Annonce:

Samtidigt stiger den halvårlige ejerafgift heller ikke i 2017, og renteniveauet er stadig meget lavt. Forsikringspriserne er også faldet en smule.

- Der er besparelser hele vejen rundt for bilejerne. Ikke mindst i forhold til prisen på brændstof, som samlet gør det en smule billigere at være bilejer det kommende år. Spørgsmålet er dog, om benzinprisen ikke har nået bunden, fortæller forbrugerøkonom i FDM, Allan Skytte Christensen.

Audi forener SUV'en og Coupéen i nyt design

Lavere befordringsfradrag
Allan Skytte Christensen fremhæver dog, at det stadig ikke er billigt at skaffe sig en bil her i landet.

- De danske bilejere er ekstremt hårdt beskattet. Man skal huske på, at bilejerne stadig betaler op imod 150 procent i registreringsafgift. Samtidigt forventes bilisterne at lægge omkring 50 milliarder i skatter og afgifter i statskassen i år, uddyber han.

Annonce:

Ifølge FDM er det udsigten til de lavere brændstofsudgifter, der har fået Skatterådet til at sænke taksterne for både befordringsfradraget og kørselsgodtgørelsen i 2017.

Registreringsafgiften har dog fået et nyk nedad i år, da det beløb man normalt kun betaler 105 kroner af er blevet sat op, Det betyder, at hvis en bil koster mere end 150.000 kroner, så bliver den op til 10.000 kroner billigere.  Biler herunder falder ikke i pris.

- De seneste to års afgiftsnedsættelser betyder, at man får mere bil for pengene. Ikke mindst hvis man er i markedet for en mindre familiebil i mellemklassen. Det giver dog ejerne af de helt små mikrobiler lidt mindre grund til at smile. Der er nemlig allerede i dag et forholdsvist stort værditab på mikrobiler, og med den seneste sænkning kommer de under yderligere pres. Bilerne er ikke faldet i afgift, men er i konkurrence med mellemklassebiler på brugtvognsmarkedet, som omvendt er blevet billigere i afgift ad to omgange, siger Allan Skytte Christensen.

Uber giver op: Trækker stort forsøg tilbage

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: