Godt trick: Sådan fjerner du nemt døde insekter på bilen

Det er umuligt ikke at ramme flyvende insekter med sin bil, men hvad gør man, når ikke engang en tur i vaskehallen rigtigt får de indtørrede bæster af kølerhjelmen?

Det sker også, at folk bruger aviser til at blødgøre insekterne. Foto: OK Benzin
Det sker også, at folk bruger aviser til at blødgøre insekterne. Foto: OK Benzin
Følg Biler

Det kan se virkelig ulækkert ud, når man i høj fart rammer et stort insekt, der splatter ud over forruden.

Men selv om det er klamt, så kan man nemt komme til at glemme dyret på foruden, der kan få lov til at sidde der længe.

Og indtørrede insekter kan være besværlige at fjerne. Faktisk kan de være nærmest umulige at få væk – selv for vaskehallerne.

Det gode trick
Men der er en mulighed for at få bæsterne af forruden og kølerhjelmen, helt uden at man skal skrubbe og skure på lakken.

Det fortæller Gert Johansen, der er konceptudvikler af bilvask hos OK Benzin.

Han anbefaler, at man inden vask lægger et vådt viskestykke på vinduet og kølerhjelmen, hvis der er mange indtørrede insekter.

- Det handler om tid, alt afhængigt af hvilket program man kører, så har man fra seks til tolv minutter, og i den tid kan insekterne ikke altid nå at blive blødt ordentligt op, fortæller ham.

Insekterne bliver indtørrede, fordi de rammer ruden med mange kilometer i timen, og så kan solen fuldstændigt udtørre dem, og især deres blod bliver en plage.

- Det er næsten lige som at have en opvask derhjemme, hvor der er noget indtørret på. Det blødgør man også, før man smider det i maskinen, siger Gert Johansen.

Her er de gammeldags tankstationers hårde konkurrent  

Sæsonvask og rens af fælge
Gert Johansen anbefaler, at man bruger en sæsonvask, når man kører bilen i vaskehallen. Det vil nemlig være en fordel i forhold til insekterne.

- I vores sæsonvask vil der i sommerperioden være et middel, der hjælper med at fjerne dem ekstra grundigt, forklarer han.

Men selv om det middel tager mange af insekterne, så er der stadig nogle, der har brug for ekstra blødgøringstid inden vask.

Han anbefaler også, at man, inden man kører bilen i vaskehallen, børster skidt af fælge, sidespejle og andre kringelkroge.

Sådan klarer din bil fem millioner kilometer på vejene  

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+