Godzilla på glatis

Vi kører Nissan GT-R med 550 heste – på is

Nissan GT-R har næsten overnaturlige evner på is. Kombinationen af pig-dæk og firehjulstræk kan sende alle 550 hk i isen. (Foto: Nissan)
Nissan GT-R har næsten overnaturlige evner på is. Kombinationen af pig-dæk og firehjulstræk kan sende alle 550 hk i isen. (Foto: Nissan)

Der findes ikke nogen bedre følelse end at vælte denne knap to tons tunge bil sidelæns ud af svingene, mens alle 550 hk pulveriserer underlaget til et fint hvidt støv, som kastes op bag os som en lang hale, alt imens den nedgående sol vælter ind gennem forruden. Vi kører Nissan GT-R på en frossen sø i det Nordsvenske Lapland i -18 grader, og hold k*** det er fedt.

Godzilla
Nu er det ikke sikkert, du kender bilen, som har fået øgenavnet Godzilla, fordi den har næsten overnaturlige evner, men det bør du. Selvom GT-R er fra et firma, som er bedst kendt for fornuftige familiebiler, så er den ikke bange for at æde et par europæiske superbiler fra Ferrari eller Porsche. Motoren er en V6'er med to turboladere og en slagvolumen på 3,8 liter, som til sammen producerer 550 hk. I forbindelse med en briefing, fortalte en produktspecialist fra Nissan os, at man blot opgiver accelerationstiden fra 0 til 100 km/t til 'under tre sekunder'. At komme under tre sekunder, hvor meget få andre biler kan følge, var nemlig et mål med GT-R, og derfor gider Nissan-folkende ikke længere hænge sig i detaljerne.

Nissan Pulsar: Lige ved og næsten

Nürburgringen
En ting er at accelerere så hurtigt på tør asfalt, en anden er at gøre det på is, for vi kører på en isbane, som er formet præcis som Nürburgringens 5,6 km lange Formel 1-bane. Alligevel har GT-R så meget power og vejgreb fra firehjulstrækket, at speedometeret lynhurtigt rammer 130 km/t, mens du skyder næste gear ind med skiftepallerne bag rattet. Faktisk er farten først et rigtigt problem, når den skal ned igen – heldigvis er Godzilla udrustet med særlige dæk med 700 pigge per hjul, så selv nedbremsningerne virker overnaturlige. Altså lige indtil du overbremser, og et hjul begynder at låse, eller hvis det ene hjulspor rammer i siden af banen, hvor der er sne – pigdækkene har nemlig ikke lige så godt greb her – og så begynder der at blive hedt i kabinen, trods de lave temperaturer udenfor.

Nissan bygger vanvittig forhjulstrukken Le Mans-racer

Is-ballet
Grunden til, at man holder arrangementer på is, er, at det giver plads til at køre meget sidelæns, og her ude på grænsen af bilens greb kan man virkelig mærke, at GT-R på trods af en høj egenvægt har en fremragende balance takket være et såkaldt transaksel-design, hvor gearkassen er placeret ved baghjulene for bedre vægtfordelingen. Det er nørde-snak, men i førersædet har du en utrolig kontrol, og med speeder og rat kan du få Godzilla til at danse sidelæns fra sving til sving. De 550 hk føles aldrig for meget, kun fuldstændig fantastiske til at presse dig ud mod solnedgangen.

Data:
Nissan GT-R MY2014 (R35)
Pris
: ca. to mio. kr.
Forbrug: 8,47 km/l
CO2 pr. km: 275 gram
Grøn ejerafgift: 8.800 kr
Motor: V6, benzinmotor, turboer, 3,8 liter
Ydelse: 550 hk ved 6.400 o/min
Moment: 632 Nm 3.200 o/min
0 til 100 km/t: 2,7 sek.

Seneste nyt

En del gerningsmænd synes at gå fri

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.