Gør aldrig dette med din bil: 'Det kan friste svage sjæle'

Man må ikke lade sin bil stå i tomgang, mens den afiser

I den forgangne uge gik det galt på Sydsjælland. Her stjal en tyv stjal en kvindes bil, da hun havde efterladt sin Peugeot ubevogtet i tomgang, så den kunne afise, da den var bundfrossen.

 

Det kan være risikabelt at lade sin bil stå i tomgang, mens den afiser, uden at man holder øje med den. Foto: /ritzau/Ole Lind
Det kan være risikabelt at lade sin bil stå i tomgang, mens den afiser, uden at man holder øje med den. Foto: /ritzau/Ole Lind

Nu har samme type af tyveri så ramt en bilejer i Sorø. Det fortæller Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i deres døgnrapport.

I det nye tilfælde lod ejeren sin bil stå i tomgang tidligt mandag morgen, mens ruderne isede af.

Men fristelsen var for stor for flere svage sjæle, så de besluttede sig for at stjæle den ubevogtede bil.

Klokken 6.25 mandag morgen fik politiet en anmeldelse om, at bilen var stjålet. Kort tid efter så en politimand, der var på vej på arbejde, bilen køre hasarderet gennem Glumsø.

Politimanden valgte derfor at standse bilen, hvor der ud over føreren var to passagerer med.

Men tyvene havde dog held til at stikke af fra politiet, og kort efter blev de jagtet af en politipatrulje.

Se også: Kvinde blev snuppet for spritkørsel: Nu har hendes utrolige løgn sendt hende i fængsel

Kørte galt
Tyvene fortsatte i den stjålne bil mod Næstved, hvor de med politiet i hælene forulykkede ved en rundkørsel.

- Ingen kom til skade ved uheldet, bortset fra bilen, som fik en del buler, skriver politiet i døgnrapporten.

En af passagererne i bilen stak af, men de to andre blev anholdt klokken 8.53 og sigtet for tyveri. Det er en 20-årig mand fra Næstved og en 19-årig kvinde fra Fensmark, og de blev taget med til politistationen i Næstved, hvor de blev afhørt, inden de blev løsladt igen klokken 13.27.

Færdselsloven siger, at 'føreren skal træffe foranstaltninger for at sikre, at køretøjet ikke uberettiget kan benyttes af andre'.

Så der er altså flere grunde til at undlade at lade bilen stå i tomgang for at få den afiset - det er både i strid med loven, og så kan det være ganske risikabelt, viser de seneste tilfælde af biltyverier.

- Det kan friste svage sjæle, lød det Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i sidste uge, da en kvinde fik sin Peugeot stjålet i tomgang.

Traditionen tro vil politiet også i denne kommende periode med mange julefrokoster stå klar til at fange bilister, der har drukket for meget. Arkivoto: /ritzau/Rene Schütze Biler - 30. nov. 2017 - kl. 10:29 Snupper 20 hver dag: Nu slår politiet til mod denne type bilister

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen