Gør du det helt forkert? Sådan skal Porsche i virkeligheden udtales

Hvis du tror, du udtaler Porsche rigtigt, så bør du måske lige se det her klip

Sådan udtales Porsche. Video: Porsche

Herover artiklen kan du høre, hvordan du i virkeligheden skal udtale Porsche

Porsche virker til at være trætte af, at ingen udtaler deres navn rigtigt. Mange amerikanere har for eksempel en tendens til bare at droppe en stavelse og sige 'Porsch'.

Vi danskere får det sagt lidt fladt og fordansket, og mange smider et 'a' ind på sidste stavelse og kalder bilmærket for 'Porscha'.

Det har Porsche nu forsøgt at gøre op med ved at lægge en video ud, der en gang for alle forklarer kunder og fans, hvordan man i virkeligheden skal sige firmaets to stavelser lange navn.

Svær udtale
Porsche kom til verden i 1931 med det mundrette navn 'Dr. Ing. h. c. F. Porsche GmbH'. Navnet Porsche kommer fra stifteren Ferdinand Porsche, og Porsche-familien er stadig den dag i dag meget involverede i processen med firmaet, også efter at firmaet er blevet købt ind i VW-koncernen.

Porsche har hovedkvarter i tyske Stuttgart, og navnet skal derfor selvfølgelig udtales på... tysk. Især amerikanerne er kendte for at udtale navne præcist som det passer dem, og selv om der måske ikke er noget galt i det, så er der stadig meget at lære for dem, som enten tror, at de gør det rigtigt - eller måske bare gerne vil gøre det rigtigt.

Derfor har Porsche lagt videoen op med teksten:

- Har du nogensinde overvejet, hvordan man i virkeligheden udtaler Porsche? Eller kender du nogen, der udtaler det forkert? Så sørg for, at de ser denne video.

1 af 2 Porsche blev oprettet i 1931. Foto: AP/Jae C. Hong
2 af 2 Foto: Colourbox/Porsche
112 kommentarer
Vis kommentarer