Hård konkurrence: Tesla svarer igen med ny hurtiglader

Tesla har lanceret en lader, der skal tage kampen op med det stigende antal hurtigladere til elbiler

Tesla har i øjeblikket 10 Supercharger-stationer i Danmark, og tre nye er på vej. Foto: David Rawcliffe/Propaganda/Ritzau Scanpix
Tesla har i øjeblikket 10 Supercharger-stationer i Danmark, og tre nye er på vej. Foto: David Rawcliffe/Propaganda/Ritzau Scanpix

Konkurrencen om at opfinde og udbrede hurtigladere, der matcher tankstanderen på hastighed, er begyndt at spidse til.

I Nyborg kan man allerede lade et 64 kWh-batteri fra 20 til 80 procent på 20 minutter, i Halsskov vil den kommende Porsche Taycan elbil - i hvert fald ifølge Porsche selv - kunne lade til 100 kilometer på fire minutter, og i tyske Jettingen-Scheppach klarer en lader samme disciplin på bare tre minutter.

Nu melder Tesla sig også på banen med en lader, der kan give strøm til 75 miles - cirka 120 kilometer - på bare fem minutter.

Det skriver den amerikanske elbilproducent i en pressemeddelelse.

Model 3 er klar
Ladestanderen er tredje generation af Teslas Supercharger-lader, der hæver kapaciteten fra de nuværende 120 kW til 250 kW.

Tesla har længe ligget foran i forhold til ladekapacitet, men nu er virksomheder som E.ON/Clever og Ionity ved at bygge standere med højere ydeevne end de 'gamle' Superchargere.

I Nyborg er standeren eksempelvis i stand til at lade med 150 kW, mens den i Halsskov kan klare 350 kW.

I det lys kan Teslas nye generation af Superchargere måske mere ligne evolution end revolution - men der er et stort men. For mens ingen biler endnu kan lade med 350 kW, og kun ganske få kan klare 150 kW, så er Tesla Model 3 bygget til den nye Supercharger.

Danmarks mest solgte bil får helt nyt udseende

Opladt på 15 minutter
Tesla forventer, at den nye generation vil skære halvdelen af den ventetid, som producentens kunder er vant til.

En 'typisk opladning' vil tage 15 minutter, skriver Tesla i pressemeddelelsen - uden dog at uddybe, om der hermed menes en fuld opladning.

Tesla lover, at Model S og X i de kommende måneder også vil få øget ladekapaciteten gennem en softwareopdatering. Det er dog uklart, om de helt vil kunne matche Model 3.

De første fuldt funktionsdygtige ladestationer med Teslas nye hurtiglader vil åbne i USA i andet og tredje kvartal, mens de førte europæiske standere efter planen skal åbne i slutningen af året.

Stort prisfald på Teslaer efter butikslukninger