Annonce:
Annonce:

Hackere stopper Jeep på motorvejen

Selvom de sad 16 km væk, kunne to hackere stoppe en helt almindelig Jeep Cherokee, mens den kørte på motorvejen

Jeep Cherokee og mange andre modeller i Fiat Chrysler-koncernen kan have et problem med sikkerheden. Via Uconnect kan hackere få udgang til bilen og fjernstyre den. (Foto: Jeep)
Jeep Cherokee og mange andre modeller i Fiat Chrysler-koncernen kan have et problem med sikkerheden. Via Uconnect kan hackere få udgang til bilen og fjernstyre den. (Foto: Jeep)
Annonce:
Følg Biler

En journalist fra det amerikanske teknik-magasin Wired har netop gennemlevet et mareridt – friviligt. Han har nemlig ageret testperson for to hackere, der via bærbare computere og en internetopkobling, der overtog kontrollen med den Jeep Cherokee, han kørte i – mens han kørte 110 km/t ud af motorvejen.

Hipsters se her: Jeep Renegade er fyldt med fejl på den rigtige måde

De to hackere kunne få adgang til Jeep'en, fordi dens multimediesystem, Uconnect, som findes i de fleste af Fiat Chrysler koncernens modeller, har en internetforbindelse, og via den kunne hackerne 'bryde ind' i bilen og overtage kontrollen.

I første omgang blev chaufføren blot udsat for masser af kulde fra klimaanlægget, men så begyndte musikanlægget at spille meget høj hiphop-musik, uden at det var muligt at slukke eller skrue ned. På den otte tommers trykfølsomme skærm tronede samtidig et billede frem af de to hackere.

Annonce:

Livsfarligt
Herfra begyndte det dog at blive farligt, for sprinklervæske dække hele forruden konstant, så det var svært at se ud af bilen. Det i sig selv er ikke rart, men hackernes trumfkort var, at de tog kontrol over den automatiske gearkasse, som de satte i frigear, hvilket betød at bilen hurtigt begyndte at tabe fart, til den helt holdte stille – og tilfældigvis et sted på motorvejen, hvor der ikke var noget nødspor.

TV: politisk ukorrekte – men helvedes fede

De to hackere har planer om at afsløre flere dele af deres opdagelser, så andre bilfabrikker også kan blive opmærksomme på disse problemer. Samtidig har de i ni måneder arbejdet sammen med Fiat Chrysler Group, som i det stille har forbedret sikkerheden på deres biler. I Danmark forsikre Fiat Chrysler's pressechef, Steffen Holm, at man ikke behøver at bekymre sig, hvis man kører Alfa Romeo, Fiat, Chrysler eller Jeep.

Kvalitets-chef hos Fiat søger 'andre interesser'

Annonce:

– Det eneste, jeg kan sige, er, at det kun drejer sig om biler i USA. Det er kun dem, der har internetadgang og simkort. I USA har kunder mulighed for at downloade en app, som kan styre forskellige komfort-indstillinger, så du eksempelvis kan tænde din aircondition inden du kører hjemmefra om morgenen. Der er flere andre bilproducenter, som har ligende muligheder, men det er uheldigvis vores bil, de har hacket. Men det har altså intet med de europæiske biler at gøre, forklarer Steffen Holm.

Du kan se videoen fra Wired her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: