Halvmaraton udløste flere timers kø: - Det var fuldstændig grotesk

Lillebælt Halvmaraton gjorde, at bilister måtte holde i kø op til to timer, og nu vil Vejdirektoratet granske årsagerne

For at give plads til løberne, havde Vejdirektoratet på forhånd spærret to af de tre spor i hver retning hen over Lillebæltsbroen, og det gav altså kaos. Foto: Colourbox
For at give plads til løberne, havde Vejdirektoratet på forhånd spærret to af de tre spor i hver retning hen over Lillebæltsbroen, og det gav altså kaos. Foto: Colourbox

På forhånd havde Vejdirektoratet kalkuleret med, at der ville være op til tyve minutters kø i forbindelse med Lillebælt Halvmarathon, som blev løbet lørdag d. 6. maj.

Men sådan gik det ikke.

Flere læsere, som Fyens.dk har talt med, fortæller, at der var to timers kø for at passere Lillebæltsbroen fra Jyllandssiden.

En af dem var Peter Brix fra Glamsbjerg, som blev fanget i det trafikale kaos.

- Det var fuldstændig grotesk. Jeg går ud fra, at der på et tidspunkt må have været kø næsten helt op til Vejle, for i løbet af en time havde vi vel flyttet os 100 meter. Jeg talte 15 biler, som af en eller anden grund havde sagt fra og bare stod ude i siden. Et sted havde en kvinde sat bilen og stod i vejkanten og vuggede sin baby i en lift, fortæller Peter Brix til Fyens.dk.

Vejdirektoratet erkender, at motionsløbet gav større forsinkelser, end de på forhånd havde regnet med.

Undersøgelse afslører: Firehjulstræk er skyld i ulykker

Vejdirektoratet vil granske årsagerne
De store forsinkelser får nu Vejdirektoratet til at iværksætte en evaluering af arrangementets konsekvenser for trafikken.

- Vi oplever i disse år, at der er et stigende ønske om at bruge de danske motorveje og broer til motionsløb, siger Søren Carlsen Kjemtrup, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

- Mange motionsklubber vil gerne afvikle deres løb i naturskønne omgivelser henover de store broer. Det skal imidlertid kunne ske på en måde, hvor trafikanterne forstyrres mindst muligt. Vi oplevede lange køer på begge sider af Den Nye Lillebæltsbro i forbindelse med halvmaraton-løbet i lørdags, og derfor underkaster vi nu årsagerne en nøjere granskning, siger han.

Det er endnu for tidligt at sige, om forsinkelserne i lørdags betyder, at løbet ikke får tilladelse fremover.

- Nu bliver vi først nødt til at se nærmere på årsagerne til de trafikale forsinkelser, lyder meldingen fra Søren Carlsen Kjemtrup.

Narkobilist ville stikke af fra politiet: Endte med hovedet under vand i en havedam