Annonce:
Annonce:

Hamstrer eksemplarer inden prisstigninger

Priserne vil stige med flere tusinde kroner

Fra 1. januar 2022 stiger afgiften på plug-in hybrider, og derfor er det billigere at købe en plug-in hybrid nu. Arkivfoto: Niels Friis
Fra 1. januar 2022 stiger afgiften på plug-in hybrider, og derfor er det billigere at købe en plug-in hybrid nu. Arkivfoto: Niels Friis
Annonce:
Følg Biler

Der er fuld fart på salget af den store opladelige Ford Kuga Plug-In Hybrid. Modellen var den mest solgte personbil herhjemme i første halvår af 2021. Tendensen er fortsat i september, hvor Kuga også var den mest solgte bil i Danmark.

Nu vælger Ford at helgardere sig mod de kommende afgiftsstigninger på plug-in hybrider.

Fra 1. januar 2022 træder en ændring i afgiften på plug-in hybrider i kraft, og det får betydning for priserne. Plug-in hybrider vil med afgiftsændringerne stige i pris, og derfor er det billigere at købe en plug-in hybrid nu frem for efter 1. januar.

Derfor har Ford Danmark valgt at hente over 1000 eksemplarer af Kuga Plug-In Hybrid hjem til Danmark, og bilerne er på lager nu, hvorfor kunderne altså kan få dem inden udgangen af året.

Modellen kan i dag fås til priser fra 289.900 kr. for den billigste Trend-version.

Priserne på Kuga Plug-In Hybrid forventes grundet de nye afgiftsændringer at stige mellem 12.000-16.000 kroner, oplyser Ford.

Højere afgifter
Afgifterne ændrer sig på både elbiler og plug-in hybrider fra 1. januar 2022.

For plug-in hybriderne gælder det generelt, at jo dyrere bilen er, jo højere bliver afgiften fra årsskiftet, og det vil betyde, at en gennemsnitlig plug-in hybrid til 250.000 kr. stiger cirka 10.000 kr. i afgift, mens en plug-in hybrid til 450.000 kr. stiger cirka 20.000 kr. i afgift.

Hvad angår elbilerne, vil de nye afgifter kun ramme elbiler, der koster over 500.000 kr., og her stiger afgiften med cirka 12.000 kr.

Her kan du se, hvad du skal gå efter i en hybridbil.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: