Han var med til at afsløre VW's snyd: - Diesel-døden er overdrevet

Elektriske biler kommer aldrig til at fylde mere end 30 procent af bilerne på verdensplan, lyder det fra ham

Skal man tro manden bag størstedelen af verdens emissionsmålingssystemer, vil andelen af elektriske biler aldrig overstige en tredjedel af verdens bilpark. Foto: AP/Erik Schelzig
Skal man tro manden bag størstedelen af verdens emissionsmålingssystemer, vil andelen af elektriske biler aldrig overstige en tredjedel af verdens bilpark. Foto: AP/Erik Schelzig

- Enhver akademiker, der siger, at 100 procent af verdens biler vil blive elektriske i fremtiden har læst for mange tegneserier.

Udmeldingen kommer ifølge Autonews Europe fra Atsushi Horiba.

Horiba er direktør i et firma af samme navn, der producerer omkring 80 procent af de emissionsmålingssystemer, der sælges verden over, og det var derfor også hans udstyr, der spillede en central rolle i at fælde Volkswagen i dieselskandalen.

- Det er ikke et spørgsmål om teknologi, det er bare virkelighed, lyder det fra 69-årige japaner.

Direktøren i emissionsfirmaet mener ikke, at elektriske biler nogensinde vil udgøre mere end en tredjedel af biler verden over.

Han er af den overbevisning, at det simpelthen ikke er muligt at bygge infrastrukturen til, at hele bilparken bliver batteridrevne.

- Biler med forbrændingsmotorer - herunder dem, der bruger diesel - vil forsat have plads, især på nye markeder, siger han.

Se også: Fusk med diesel: VW-ingeniør idømt 40 måneders fængsel

Fortsatte investeringer
Horiba, hvis firma altså lever af at teste emissionsudledning, går så vidt at sige, at bilproducenter skal passe på med at satse for hårdt på elektriske biler.

- Bilproducenter, der ikke fortsætter med at investere i forbrændingsmotorer, vil ikke kunne overleve de 15 eller flere år, ind til dagen, hvor EV-teknologien for alvor tager fart, lyder det fra ham.

Trods hans kontante udmeldinger, har bilproducenterne officielt meldt ud, at de i stigende grad orienterer sig mod elektriske biler og færre dieselmotorer .

Regeringerne i Storbritannien, Frankrig, Norge og Indien har sat aggressive mål for at forbyde salg af biler, der kører på diesel eller benzin, mens Teslas elbiler har nydt stor popularitet.

Se også: Myndigheder tjekkede VWs dieselbiler med bærbar computer fra... VW

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen