Har aldrig set designet: Tusindvis har reserveret ny elbil

Volkswagen har fået mere end 30.000 reservationer på ID.3 1ST, og i Danmark var samtlige biler reserveret indenfor 72 timer

VWs nye elektriske bil ID.3 er blevet reserveret af mange tusinde kunder, selv om de ikke har set bilens design. Foto: VW
VWs nye elektriske bil ID.3 er blevet reserveret af mange tusinde kunder, selv om de ikke har set bilens design. Foto: VW
Følg Biler

I aften er der verdenspremiere på Volkswagens nye elektriske bil ID.3, og hvis man skal dømme ud fra interessen inden lanceringen, så ser bilen ud til at blive taget godt imod.

ID.3 får verdenspremiere på den internationale biludstilling i Frankfurt, IAA. Til trods for at ingen af dem har set bilens endelige design endnu, har 30.000 allerede reserveret den nye elbil på forhånd.

Desuden har over 100.000 ID.–fans tilmeldt sig ID.3–nyhedsbrev, som Volkswagen bruger til informere om den nye elektriske ID.-familie og andre emner inden for e-mobilitet. I Danmark var alle ID.3 1STpre-booket indenfor kun 72 timer.

Tung elbil imponerer i crash-test

Det oplyser Volkswagen i en pressemeddelelse.

- Lige før IAA har vi nået vores mål på 30.000 reservationer for ID.3 1ST. Denne succes viser, at ID.3 lander på det helt rigtige tidspunkt. Flere og flere mennesker ønsker at skifte til e-mobilitet, siger Jürgen Stackmann, bestyrelsesmedlem i Volkswagen personbiler med ansvar for salg, marketing og eftermarked, i pressemeddelelsen.

Stadig muligt at reservere
Siden maj måned har potentielle kunder i hele Europa mod et depositum på 7.000 kr. haft mulighed for at indgå ikke-bindende reservationer til en produktionsplads for en ID.3 1ST.

- Folk, som stadig er interesseret i en ID.3 1STeller en af de andre første ID.3-modeller, kan stadig gå ind på vores hjemmeside og registrere sig på en venteliste, siger Jürgen Stackmann.

- I de europæiske lande har Volkswagen lavet ventelister for potentielle ID.3-kunder. Erfaringsmæssigt kan vi sige, at der løbende sker bevægelser på ventelisterne frem til deadline for indgåelse af slutsedler, siger han.

Produktionen af ID.3 vil begynde i slutningen af 2019, og i midten af 2020 vil de første kunder få leveret deres ID.3.

Rummelig Golf
ID.3 er i de ydre mål på størrelse med en Golf, men indeni har kabinen samme længde som en Passat, fordi det store batteri er integreret i gulvet, og den kompakte elmotor er integreret i bagakslen.

ID.3 vil kunne bestilles med tre batteristørrelser på 45 kWh, 58 kWh og 77 kWh, hvilket giver en rækkevidde på henholdsvis 330, 420 og 550 km. ID.3 kan lade med op til 100 og 125 kW afhængig af batteriets størrelse, hvilket gør det muligt at lade op til cirka 290 kilometer på kun 30 minutter.

Salget af elbiler steg med 98 procent

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind