Har din bil dette udstyr? Så er den meget eftertragtet på brugtmarkedet

Foruden bilmærket og modellen har danske bilkøbere særligt ét ønske til udstyret

Du skal have installeret bestemt udstyr i din bil, hvis du vil sørge for, at den er eftertragtet blandt bilkøbere på brugtmarkedet. Foto: Colourbox
Du skal have installeret bestemt udstyr i din bil, hvis du vil sørge for, at den er eftertragtet blandt bilkøbere på brugtmarkedet. Foto: Colourbox

Når du går på jagt efter en ny bil, er det først og fremmest bilmærke og model, som er vigtigt for køberne. Det viser en undersøgelse fra biltorvet.dk.

Biltorvet.dk er en bilportal, hvor man kan surfe blandt knap 40.000 biler til salg.

Undersøgelsen viser, at danskerne er ret stålsatte omkring bilmærke og model - hele 40 procent af søgningerne drejer sig om det.

Det er stærkt efterfulgt af årgang, kilometertal og biltype, samt om vognen drives af diesel eller benzin. 23 procent søger på dette.

Interessant bliver det, når man kigger på ekstraudstyret.

Hvis din bil har automatgear, er den nemlig en eftertragtet vare.

Automatgear er således et af de mest søgte kriterier. Faktisk er det ni gange mere populært end fartpilot, som ligger på andenpladsen i top ti-listen over det ekstraudstyr, som danskerne helst vil have i deres nye brugte bil.

Fartpilot skal i øvrigt dele andenpladsen med anhængertrækket, da det kun er ganske få søgninger, der adskiller de to.

Miljø over komfort
På femtepladsen finder vi dieselpartikelfilteret, der viser sig at være mere eftertragtet end at få varmet numsen med sædevarme på en kold dag.

- Det kan jo også hænge sammen med at diesel har fået en ret hård medfart på det seneste. Både dieselskandalen, hvor producenter bevidst har brugt software til at få motorerne til at udlede færre farlige stoffer i tests, og det faktum at mange europæiske byer har restriktioner mod ældre dieselbiler, der for eksempel ikke har partikelfilter, siger Bernt Kastberg, motorjournalist på biltorvet.dk.

Hård medfart får også det udstyr, der er mindst eftertragtet.

Hvis du vil være sikker på at få lidt mindre for din brugte bil, så er det blot at sørge for, at din bil har træinteriør, en sænket luftundervogn og godt med spoilere og skørter.

Hvis du så installerer tv og husker at fremhæve hattehylden i annoncen, er du godt på vej til at have en bil, som de fleste klikker hovedrystende forbi.

- Det giver jo fint mening at spoilere, skørter og hattehylder måske ikke lige er de bedste salgsargumenter, men at et fint træinteriør, som vi for eksempel kender fra noble britiske mærker som Jaguar, Bentley og Rolls Royce er lige så upopulært som veloursæder, er lidt en overraskelse, siger Biltorvets motorjournalist.

Top 10 ekstraudstyr

1. Automatgear

2. Fartpilot

3. Anhængertræk

4. Klimaanlæg

5. Navigation

6. Parkeringssensor

7. Dieselpartikelfilter

8. Sædevarme

9. Læderinteriør

10. Bluetooth

Kilde: Biltorvet.dk

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen