Annonce:
Annonce:

Har du også prøvet det? Hver fjerde bilist har fået fingeren i trafikken

Andre bilisters kørsel sætter sindene i kog på de danske veje

Mere end hver fjerde bilist har oplevet, at en anden har rakt dem fingeren i trafikken. Foto: Jakob Jørgensen
Mere end hver fjerde bilist har oplevet, at en anden har rakt dem fingeren i trafikken. Foto: Jakob Jørgensen
Annonce:
Følg Biler

Vi er ikke bange for at vise vores utilfredshed med andre bilister, når vi kører på de danske veje. Således har mere end hver fjerde bilist - helt præcist 27 procent - oplevet at få fingeren i trafikken.

Det viser en ny undersøgelse af trafikkulturen i Danmark foretaget gennem Epinions Danmarkspanel på vegne af fagforeningen Business Danmark.

- Vrede bilister er farlige, fordi de kan være årsag til trafikulykker. Hvis du er vred bag rattet, kan der være større risiko for, at du kører mere aggressivt. Og det kan få uhensigtsmæssige konsekvenser i forhold til trafiksikkerheden, siger Lars Bundgaard, formand for Business Danmarks trafikudvalg.

- Denne type adfærd gør typisk, at man tilsidesætter fornuften og eksempelvis er mindre opmærksom og mister koncentration. Det ved vi blandt andet fra internationale undersøgelser på området, siger han.

Annonce:

Politiet afslører smart metode: Sådan slipper du for bøder fra fotovogne

Ikke et stort problem
Hos Rådet for Sikker Trafik deler man opfattelsen af, at det kan have konsekvenser for trafiksikkerheden, men samtidig nedtoner man problemets omfang.

- Først og fremmest er der ikke tale om et meget stort problem for trafiksikkerheden, men selvfølgelig bliver bilister uopmærksomme, når de enten er ophidsede eller chokerede over andre bilisters opførsel eller kørsel, og det kan gå ud over trafiksikkerheden, siger Jesper Sølund, dokumentationschef i Sikker Trafik, til Ekstra Bladet.

Rådet for Sikker Trafik er sammen med DTU Transport ved at lægge sidste hånd på et større projekt om vejvrede, som bliver udgivet 'meget snart', hvor de blandt andet undersøger, hvorfor folk bliver så vrede i trafikken, som de gør, og om problemet er stigende.

Annonce:

- Vi ser, at der er indikationer på, at det er stigende, men det er i den moderate afdeling med råb og fagter, siger Jesper Sølund, der understreger, at de mere alvorlige ulykker sjældent skyldes vejvrede.

- Vi ved, at uopmærksomhed i trafikken er en væsentlig årsag i mange ulykker, og vores opmærksomhed ryger, når vi sidder og bander og svovler over andre trafikanter, men det er ikke et meget stort problem for trafiksikkerheden. Her fylder fart, sprit og anden uopmærksomhed meget mere i de alvorlige ulykker, siger han til Ekstra Bladet.

Vejvrede fører igen til smadret rude: Mand tæsker løs på bybus

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: