Hastighedsgrænsen hæves på motorvej

Hastighedsgrænsen hæves på omkring 13 kilometer motorvej ved Aarhus

Arkivfoto: Thomas Borberg
Arkivfoto: Thomas Borberg
Følg Biler

Omkring klokken 20 tirsdag aften er det slut med skiltene med fartbegrænsning på 110 km/t. på en strækning af Djurslandsmotorvejen nord for Aarhus.

Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Fremover er det nemlig tilladt at køre op til 130 km/t. på de omkring 13 kilometer motorvej.

Baggrunden er en aftale, som den tidligere regering har indgået med Dansk Folkeparti om øget hastighed på seks forskellige motorvejsstrækninger.

Efter aftalen blev indgået, har Vejdirektoratet arbejdet med at gøre de pågældende strækninger klar til ændringen, og nu er turen altså nået til strækningen mellem Lisbjerg og Løgten, hvor Vejdirektoratet har løftet trafiksikkerheden, så det er muligt at køre med den øgede hastighed.

- Det er vigtigt for os, at trafiksikkerheden er bedst mulig, når vi hæver hastighedsgrænsen på motorvejen. Derfor har vi i de seneste måneder opgraderet strækningen rent trafiksikkerhedsmæssigt, så den er klar til de højere hastighedsgrænser, siger afdelingsleder Niels Agerholm fra Vejdirektoratet i pressemeddelelsen.

Ekstra autoværn
Vejdirektoratet har blandt andet etableret de såkaldte rumleriller mod midterrabatten og opsat påkørselsdæmpere på de eksisterende autoværn og forlænget autoværn de stedet, hvor de har vurderet, at det var nødvendigt. Der er også fjernet beplantning enkelte steder, hvor det stod inden for den nye, udvidede sikkerhedszone, oplyser Vejdirektoratet.

Tidligere er hastigheden blevet hævet på Hirtshalsmotorvejen ved Hjørring Nord, på Holbækmotorvejen syd om Holbæk og på Sydmotorvejen fra Farøbroerne til Sakskøbing.

Som del af aftalen skal hastigheden også hæves på Fynske Motorvej fra Odense til Nyborg og på E45 Trekantsområdet mellem Skærup og Kolding og mellem Fredericia og Vejle.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind