Havde droppet Danmark: - Vi er tilbage

Mitsubishi har skrottet planerne om at sige farvel til Europa

Mitsubishi lancerer blandt andet en arvtager til modellen ASX. Arkivfoto: Jens Overgaard
Mitsubishi lancerer blandt andet en arvtager til modellen ASX. Arkivfoto: Jens Overgaard
Følg Biler

For et par år siden lød det fra den japanske bilfabrikant Mitsubishi, at de ville stoppe med at udvikle nye modeller til det europæiske marked, og at de efterfølgende helt ville sige farvel til Europa.

Nu har piben dog fået en anden lyd, for Mitsubishi har valgt at blive i Europa, og nu gør de klar til at lancere to nye modeller, som skal være med til at sætte skub i salget, herunder også i Danmark.

Mitsubishi vil således lancere en ny udgave af den velkendte Colt, mens en ny udgave af den højere ASX også er på vej. Det oplyser Mitsubishi Danmark i en pressemeddelelse.

- Efter en stille periode for mærket glæder vi os hos Mitsubishi Danmark til at få flere produkter på hylderne. Både Colt og ASX har historisk været utrolig populære biler. De lander nu i to store, danske segmenter og giver os mulighed for at tilbyde en Mitsubishi til flere slags kunder end tidligere, siger Sebastian Vogt, som er salgschef hos Mitsubishi Danmark, i pressemeddelelsen.

- Og så er det klart, at de to biler også repræsenterer en forvisning for vores kunder om, at Mitsubishi er tilbage i Danmark nu og i fremtiden, siger han.

På markedet næste år
Endnu frigiver Mitsubishi ikke mange detaljer om de to kommende modeller, men vi ved, at Colt vil høre til i det almindelige B-segment, og at ASX vil blive betegnet som en B-SUV. Begge modeller udvikles på Renault-Nissan-Mitsubishi-alliancens CMF-B-platform, og det betyder, at de blandt andet kommer med hybrid-drivlinjer.

Den nye ASX kommer på markedet i løbet af foråret 2023, mens man må vente lidt længere på Colt, som bliver introduceret i løbet af efteråret næste år.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind