Helligbrøde? Bytter sjælden samling af sportsvogne for nyere Mazda

En pensioneret lærer fik tilsyneladende nok af sin samling af Toyota MR 2-modeller og byttede dem til et enkelt eksemplar af arvefjenden MX-5

Samlingen består af fem eksemplarer af Toyota MR 2, der er bygget mellem 1985 og 1989. Foto: Mytho88/Wiki Commons
Samlingen består af fem eksemplarer af Toyota MR 2, der er bygget mellem 1985 og 1989. Foto: Mytho88/Wiki Commons

En Alpina B10 Bi-Turbo fra 1989, en hvid 'Vanishing Point' Dodge Challenger og måske en Mercedes-Benz W124 stationcar til dagligt brug.

Mange bilentusiaster har en drømmegarage gemt et sted i baghovedet, som man kan lukke øjnene og åbne porten til på en regnfuld dag. Men hvad gør man egentlig, hvis drømmen en dag går i opfyldelse, og garagen er komplet?

For en pensioneret college-lærer og bilsamler fra Missouri, USA, var svaret klart: Byt hele molevitten for en sportslig Mazda MX-5 fra 2016 med lavt kilometertal.

Hans bilsamling bestod ifølge The Drive af fem eksemplarer af den sjældne første generation Toyota MR 2 coupé - en fra hvert år, bilen blev produceret.

De fem biler, som er bygget mellem 1985 og 1989, er alle på nær én holdt helt originale. Den nyeste har endda haft samme ejer i sin 29-årige levetid og kun kørt 45.000 kilometer i perioden, mens en anden er blevet brugt som udstillingsbil.

Kimet ned af kunder
Historien melder ikke noget om, hvorvidt samlingen var nok til at finansiere den nyere Mazda, eller om der skulle flere penge på bordet. De brugte Mazda MX-5-modeller fra 2016 står til mellem 100.000 og 200.000 kroner på den amerikanske salgsside Autotrader, og meget tyder på, at de fem biler har været rigeligt værd til at nå den pris.

Bilerne er i hvert fald sat til salg hos forhandleren for i alt 223.600 kroner. Eller det vil sige, det var de. Forhandlerens Facebook-opslag om bytehandlen nåede ifølge The Drive så bredt ud, at forhandleren efterfølgende er blevet kimet ned fra kunder over hele USA.

(Artiklen fortsætter under opslaget)

Opslaget har i skrivende stund 368 kommentarer og 792 delinger, og kommentarsporet er fyldt med frustrerede kunder, der ikke har kunne nå at købe den bil, de har udset sig.

Ifølge The Drive er der nu kun den ældste og uoriginale MR 2 tilbage, men det er til gengæld også den billigste til cirka 23.800 kroner.

Bilgigant øremærker trecifret milliardbeløb til elbiler

Ville bare af med dem
Under opslaget løfter forhandleren, Ben Brotherton, også lidt af sløret for, hvorfor den pensionerede college-lærer besluttede sig for at sælge alle fem biler på en gang. Flere undrer sig nemlig over, hvorfor samleren ikke har forsøgt at sælge dem en for en til en bedre pris.

- Det nævnte jeg faktisk for ham. Men han sagde, at han bare ville af med dem i ét slag. Han havde ikke lyst til at trække det ud og muligvis komme til at hænge på en eller to af dem, skriver Ben Brotherton i tråden.

Med købet af Mazda'en slutter samleren sig til en ny gruppe af entusiaster. MX-5 er Mazdas bud på en topersoners sportsvogn, og da modellen første gang så dagens lys i 1989 var den på mange måder et modsvar til Toyota MR 2. Der er derfor også en fornærmet Toyota-fan eller to i kommentarsporet på Facebook.

- Hvad byttede han disse (biler, red.) for at finansiere? Har bare brug for den fulde historie, så hele MR 2's entusiast-samfund kan afslutte vores forbandelsesritual over ham og hans slægt, skriver en og tilføjer:

- Ej, for at være helt ærlig er jeg glad for, at de kan blive genfordelt til folk, der vil passe på dem.

Vind i håret: Vild McLaren smider taget med 325 km/t

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri