Her er de farligste brugtbiler

Friske tal fra et forsikringsselskab viser, hvilke biler du skal undgå, hvis du er på udkig efter en billig bil

Toyota Carina er kendt som en pålidelig og driftsikker bil, men det er en af de værste biler at sidde i, hvis du ender i en ulykke. (Foto:  Charlie/Flickr)
Toyota Carina er kendt som en pålidelig og driftsikker bil, men det er en af de værste biler at sidde i, hvis du ender i en ulykke. (Foto: Charlie/Flickr)

Det kan være fristende at købe en gammel bil at køre på arbejde i, når kæden endnu en gang springer af cyklen, eller du står i regnen og venter på bussen, som naturligvis er forsinket. Men det er ikke underordnet, hvilken bil du vælger.

Det svenske forsikringsselskab Folksam har udgivet en rapport, som viser hvilke biler, der er farligst – baseret på statistik fra rigtige ulykker.

SsangYong Tivoli kommer til Danmark under nyt navn, efter forlystelsesparken i København med samme navn indledte en sag hos Patent- og Varemærkestyrelsen. (Foto: PR) Bilnyheder Tivoli får nyt navn i Danmark

En af de farligste modeller, du kan kaste pengene efter henne hos din lokale brugtvognsforhandler, er ifølge Folksam en Toyota Carina.

Den japanske familiebil er ellers kendt for sin driftsikkerhed, men på sikkerhedsfronten er den 51 procent farligere end den gennemsnitlige brugtvognsbil.

De svenske bilmodeller har – nok primært takket være Volvo – et ry for at være nogle af de sikreste biler i verden. Det gælder dog ikke den klassiske Saab 900 fra begyndelsen af 1990’erne. Den er nemlig 55 procent farligere end gennemsnittet.

Germansk galskab
Den nyeste bil i feltet er Hyundai Accent, der trillede ud fra forhandlerne fra 1996 og de efterfølgende ti år. Den kører måske ikke oftere galt end andre biler, men når den gør, går det helt galt. Bilen er 61 procent farligere end andre brugte biler.

Hyundai Accent er den nyeste model i feltet af farlige brugtbiler. (Foto: Peter Olthof/Flickr)
Hyundai Accent er den nyeste model i feltet af farlige brugtbiler. (Foto: Peter Olthof/Flickr)

Normalt er airbags med til at redde liv, men nu har endnu en farlig airbag fra producenten Takata kostet en ung kvinde livet. (Arkivfoto: Colourbox) Bilnyheder Farlig airbag koster 17-årig pige livet

Den absolut farligste model kommer dog fra vores venner syd for grænsen. De seneste generationer af Volkswagen Polo er godt nok fremragende biler på mange parametre – også i forhold til sikkerhed – men det er ikke tilfældet med de første generationer.

Volkswagen Polo fra 80’erne er den absolut farligste bil, du kan sætte dig bag rattet i – ifølge det svenske forsikringsselskab Folksam. (Foto: Niels de Wit/Flickr)
Volkswagen Polo fra 80’erne er den absolut farligste bil, du kan sætte dig bag rattet i – ifølge det svenske forsikringsselskab Folksam. (Foto: Niels de Wit/Flickr)

Hvis du overvejer at investere i en Volkswagen Polo fra 1980’erne skal du være klar over, at den er vanvittige 233 procent farligere end gennemsnitsbilen.

Med introduktionen af Astra Sports Tourer forventer Opel at styrke salget yderligere på det danske marked. (Foto: PR) Bilnyheder Boom i bilsalget: Årets bil står stærkt

81 kommentarer
Vis kommentarer