Her er de mest populære brugtbilsfarver

Ældre går efter en helt anden farve end unge

Danske parkeringspladser kan let komme til at se kedelige ud. Foto: Colourbox
Danske parkeringspladser kan let komme til at se kedelige ud. Foto: Colourbox

Sort, hvid og grå. Det er de farver, som man typisk ser, når man kigger sig omkring på en stor parkeringsplads.

Blandt nye biler der forlader de danske forhandlere er det især sølvgrå, der er meget populær. Farven står for 34 procent af det danske bilsalg og er efterfulgt af sort og hvid.

Men det er ikke sølvgrå, som danskerne går efter, når de søger efter brugtbiler. Det skriver Bilmagasinet.

Sort vinder
Hvor danskerne er helt tossede med nye sølvgrå biler, så er det åbenbart en helt anden sag, når de går ned til brugtvognsforhandleren.

Nye tal fra biltorvet.dk viser nemlig, at danskerne oftest søger på sort. I alt 37 procent ønsker sig en helt mørk bil. Samtidigt er sølvgrå ikke engang på andenpladsen over mest populære brugtsøgning. Den plads går nemlig til hvid. Sølvgrå er den tredje mest fremsøgte farve, men det gælder kun 11 procent af søgningerne.

Designmæssigt adskiller FF 91 sig fra Tesla. Foto: PR Biler - 11. jan. 2017 - kl. 18:41 Tusindvis af bestillinger: Ny Tesla-konkurrent sælger amok

Aldersforskel
Til Bilmagasinet fortæller bilrådgiver Christian Levesen, at det er nogle helt bestemte personer, der ønsker sig en rød bil.

- Det er typisk den ældre generation, som vil have en rød bil. De er usikre i trafikken og vil gerne ses. Det gør man bedre i en signalfarve end den anonyme sølvgrå, fortæller han.

De yngre købere foretrækker derimod de konservative farver som sort og hvid. Dog er de billige mikrobiler en undtagelse. Her vil danskerne stadig gerne have lidt farve.

Se også: Vidste du det? Så mange hestekræfter har en hest

22 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere