Her er de mest populære elbiler i Europa

Elbil fra Volkswagen er mest solgte, mens Renault er mest populære elbilmærke

De europæiske bilkøbere sætter gerne kryds ved VW ID.3, når der skal investeres i en elbil. Foto: Volkswagen
De europæiske bilkøbere sætter gerne kryds ved VW ID.3, når der skal investeres i en elbil. Foto: Volkswagen

Der er kommet fart under salget af elbiler i Europa.

Til og med oktober er der blevet solgt over 507.000 elbiler i Europa, og det er en stigning på cirka 70 procent i forhold til samme periode sidste år.

Trods fremgangen udgør andelen af elbiler kun 4,58 procent af det samlede antal producerede biler.

Men hvilke elbiler er det så, at europæerne er vilde med?

Det har Renault Danmark dykket ned i tallene for, oplyser de i en pressemeddelelse.

Tallene viser, at det især er den hypede Volkswagen ID.3, som er populær. Således blev modellen i Europa i oktober solgt i 10.059 eksemplarer, mens Renault Zoe kom ind på pladsen som næstmest solgte elbil med 9848 eksemplarer. På tredjepladsen finder man Hyundai Kona, der har solgt 5052 styk.

Kigger man på hele året, er det Renault, som er det mest populære elbilmærke.

Til og med oktober ligger mærkets andel på det europæiske elbilmarked på 16,4 procent, Tesla ligger på 13,2 procent, mens VW ligger på 12,5 procent. For Renault og VW er der tale om en stor stigning i forhold til samme periode sidste år, mens Tesla-salget er faldet.

Blandt andet fronten er anderledes på den nye faceliftede Hyundai Kona Electric. Foto: Hyundai Biler Danskerne er vilde med den: Nu kommer der en ny

Hit i Danmark
At Volkswagen ID.3 er en populær vare, gælder ikke kun i de andre europæiske lande. Også her i Danmark var VW ID.3 den mest populære elbil i oktober.

Salget af elbiler lå i oktober måned i år 234,5 procent højere end i tilsvarende måned i fjor, og den mest solgte elbil i oktober i år blev VW ID.3. Der kom 187 nye eksemplarer af ID.3 på gaden i oktober.

Næstmest solgte elbil blev Kia Niro med 135 eksemplarer, efterfulgt af Hyundai Kona med 114 eksemplarer.

Nissan afslører først designet på den kommende Qashqai i foråret næste år. Foto: Nissan Biler Danskerne elsker denne bil: Ny er på vej

74 kommentarer
Vis kommentarer