Her er de værste (og bedste) bilister på kør-selv-ferien

Du skal især være ekstra påpasselig, når du drøner rundt på vejene i Støvlelandet

Du kan godt tage det roligt, når du drøner rundt på den tyske Autobahn. Ifølge en ny undersøgelse er tyskerne nemlig de mest sikre og hensynsfulde bilister. Foto: Markus Scholz/AP
Du kan godt tage det roligt, når du drøner rundt på den tyske Autobahn. Ifølge en ny undersøgelse er tyskerne nemlig de mest sikre og hensynsfulde bilister. Foto: Markus Scholz/AP
Følg Biler

Det er stadigvæk yderst populært at droppe den almindelige charterferie og i stedet smide ungerne på bagsædet og drøne afsted på bilferie.

Men hvis du er en af de danskere, der ikke ligefrem har behov for mere spænding end højst nødvendigt, når bevæger dig rundt på de udenlandske veje, så bør du holde dig væk fra Støvlelandet, Italien.

Det viser en ny analyse fra EasyPark og YouGov, der har spurgt danske bilister til deres oplevelser med at køre i udlandet.

I analysen vurderer mere end hver fjerde dansker (27 procent) nemlig, at bilisterne fra Italien er de mindst sikre - efterfulgt af slovenerne og franskmændene.

- Vi tager på sommerferie for at koble fra og slappe af, men det er vigtigt, at man stadig er vågen og varsom i trafikken. De danske bilister vurderer, at man generelt set skal være særlig opmærksom i Sydeuropa, fortæller Bernd Reul, som er landedirektør i EasyPark Danmark.

Bilmærke lancerer ny app: Slut med at lede panisk efter en p-plads

Tyske bilister er sikre, men deres biler...
Hvis du er ny i trafikken, kan du med ro i sjælen sætte dig bag rattet og bevæge dig mod Tyskland, som ifølge 23 procent af de adspurgte danskere er hjem for de sikreste og mest hensynsfulde bilister.

En kør-selv-ferie i Skandinavien burde også være til at overkomme for en nervøs anlagt bilist, da danskerne, svenskere og nordmændene er placeret næstefter de tyske bilister.

Men selvom danskerne mener, at Tysklands bilister er de bedste, så kan landet ikke ligefrem prale af at producere bilmærker, der giver en modkørende ro i maven.

I EasyParks undersøgelse vurderer danskerne nemlig, at man skal være ekstra varsom, når der er en BMW, Audi eller Mercedes på kørebanen. Derimod forventer danskerne i højere grad en god bilist bag rattet i en Volvo, Skoda eller en Toyota.

Pas på snedige biludlejere på ferien: 'Det er penge ud af vinduet'

Parkeringsbøvl og bøder
Det er dog ikke kun kørslen i sig selv, der vækker uro på kør-selv-ferien i udlandet. 20 procent af de danskere, der har kørt uden for landets grænser, har nemlig oplevet at få en eller flere parkeringsbøder.

Og når det kommer til parkering generelt må Italien endnu engang tage til takke med at blive skældt ud af danskerne, som vurderer, at de italienske bilister er de dårligste til at parkere, efterfulgt af franskmændene.

Tyskerne er bedst til at parkere, vurderer danskerne, selvom vi selv er næsten lige så gode.

Fakta om undersøgelsen

- 23 procent udpeger tyskere som de mest sikre bilister, efterfulgt af danskere (15 procent), svenskere (13 procent) og nordmænd (9 procent).

- 27 procent udpeger italienere som de mindst sikre bilister, efterfulgt af slovenere (18 procent) og franskmænd (6 procent).

- 15 procent har fået en parkeringsbøde i udlandet. Yderligere fem procent har fået mere end én bøde.

- 15 procent mener, at tyskerne er bedst til at parkere, efterfulgt af danskerne (14 procent).

- 14 procent udpeger italienere som de dårligste til at parkere, efterfulgt af franskmænd (12 procent) og spaniere (8 procent).

Kilde: EasyPark

Biludlejningsselskaber flår familier: Autostole koster kassen

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.