Annonce:
Annonce:

Her er det grå gulds yndlingsbiler

Danske pensionister har en klar prioritet, når de skal vælge bil

Pensionister sværger mest til ét bestemt mærke. Foto: Colourbox
Pensionister sværger mest til ét bestemt mærke. Foto: Colourbox
Annonce:
Følg Biler

Pensionister skal være meget skarpe i trafikken, før de slipper for suk og raseriudbrud fra andre bilister. For de har et ry for at køre langsomt... og måske endda også i for gamle biler.

Test af Toyota C-HR

Danskerne er meget konservative, når det kommer til bilvalg. Det viser statistikkerne tydeligt. For eksempel ser Danmarks mest solgte bil i år ud til at blive Peugeot 208 - der sidste år tog en andenplads - og VW er det sammenlagt klart største mærke her i landet.

Men billedet er ikke det samme, hvis man ser nærmere på, hvad pensionisterne kører rundt i.

Nu er det afgjort: Her er de sikreste biler

En ny undersøgelse fra Sampension viser, at størstedelen af pensionisterne foretrækker en solid Toyota.

Annonce:

- Det er bestemt ikke overraskende, at pensionisterne vælger det fornuftige og sikre mærke. Vi taler om en generation, som har været i stand til at forvalte deres økonomi ekstremt fornuftigt. Derfor ville det også være underligt, hvis de pludselig skulle foretrække en tysk luksusbil frem for en japansk fornuftsbil, siger pressechef i Sampension, Klaus Fridorf.

Ups! Det var der ingen, der så: Vi skrider fra bilbuler

Gamle biler
Hvis man sammenligner pensionisternes køb med alle nyindkøbte biler i landet, så er mærker som Volvo, Mazda og Honda også i meget høj kurs.

- Der er ingen tvivl om, at det er de fornuftige biler, der har vundet pladsen i pensionisternes garager, men det viser også noget om, hvor stærk en økonomi mange ældre har, når Volvo er så relativt populær i forhold til, hvad der ellers bliver solgt i Danmark, fortæller Klaus Fridorf.

Fed fidus: Sådan får du en formue for din gamle bil

Pensionisterne skifter ellers ikke bil særligt ofte. 25 procent af dem ejer en gammel bil fra 2007 eller tidligere, mens kun 16 procent ejer en ny bil, der er fra 2014 eller nyere. Kun 12 procent af alle pensionister har ikke bil.

Læg din Volkswagen i indkøbskurven

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: