Her er forskellen på mænd og kvinder når de køber bil

En undersøgelse viser, at der er forskel på kønnene, når der skal købes bil

Kvinderne har masser at sige, når der skal vælges bil til familien. Foto: Ditte Valente/Polfoto
Kvinderne har masser at sige, når der skal vælges bil til familien. Foto: Ditte Valente/Polfoto
Følg Biler

En britisk spørgeskemaundersøgelse foretaget blandt firmaet My Car Checks kunder viser, at mænd og kvinder tænker forskelligt, når de skal købe en bil.

Undersøgelsen viser, at prisen er det vigtigste for begge køn, men herefter begynder forskellene at vise sig. Kvindernes næstvigtigste prioritet er, hvor langt bilen kan køre på literen.

Mændene i undersøgelsen valgte, at bilens udseende og stil er vigtigere.

Praktik vs. ydeevne
At kvinder skulle være mere fokuserede på brændstofsforbruget er dog ikke det, som bilanmelder Christina Wedel, der har bilsitet Kiss and Drive, oplever.

- Der er meget stor forskel på, hvordan en mand og en kvinde ser på en bil. Mænd kigger meget på, hvad bilen kan. Kvinder kigger på former, lyd og på hvor praktisk den er. Det dækker selvfølgelig køreøkonomi, men det handler også om, hvorvidt der er plads til ens taske og mobiltelefon, og måske også børn, siger hun.

Hun mener, at hvis kvinderne kun tænker praktisk og ikke sjovt, så skyldes det blandt andet, at kvinder kan blive usikre, når de skal købe en bil.

- Generelt så ved mænd meget mere om biler end kvinder. Der er også mange kvinder, der selv tænker, at det jo er, fordi kvinder ikke har forstand på biler, at de ikke har helt styr på det, og så tænker de praktisk i stedet og går glip af at købe en sjov bil, siger hun.

Kontroversielt design: Går dette firma over stregen?  

Usikkerhed omkring bilkøb
Den britiske undersøgelse viser også, at der er kønslige forskelle på, hvilke usikkerheder der spiller ind, når der skal købes en ny bil.

Her mener mændene, at det mest ubehagelige er et forhandle om prisen på bilen, hvorimod kvinderne derimod er mere usikre, når de skal inspicere bilen.

Dette nikker Christina Wedel genkendende til.

- Den største frygt ligger i, at når man kommer ind hos en bilhandler, som primært er en mandeverden, så bliver der sagt alle mulige ting, som kan gøre en nervøs. Man kunne virkelig optimere salget af biler til kvinder, hvis man tænkte over, hvilke følelser der går igennem hovedet på os, siger hun.

Her tænker hun især på, hvordan sælgeren forklarer processen for en kvinde, der måske ikke ved så meget om biler.

- Hvis man ikke spørger hende om andet end, hvilken farve hun kan lide, så mister man et salg på udstyrspakken. Bare fordi hun bliver irriteret over, at man tror, det er det eneste, hun interesserer sig for, siger Christina Wedel.

Undersøgelsen stiller også deltagerne spørgsmålet om, hvordan de ville beskrive deres egne køreevner.

Her valgte 60 procent af mændene, at deres køreevner var gode mod 48 procent af kvinderne. Næsten 50 procent af kvinderne valgte derimod at beskrive sig selv om kompetente bilister.

Nu kan du snart leje en bil uden rat og pedaler  

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING