Her er verdens bedste biler

Skal man tro en ny kåring, skal verdens aktuelt bedste biler findes hos Kia og Hyundai

Sammen med Hyundai Ioniq 5 er Kia EV6 ved en ny prisuddeling kårets som bedste bil i verden. Foto: Kia
Sammen med Hyundai Ioniq 5 er Kia EV6 ved en ny prisuddeling kårets som bedste bil i verden. Foto: Kia
Følg Biler

Hvad er verdens bedste bil lige nu? Har du nogensinde stillet dig selv det spørgsmål, kan du nu få et svar.

Verden har nemlig med kåringen 'Best Cars of the Year' fået en ny prisuddeling inden for bilindustrien, og målet med prisen er ganske enkelt at kåre den for tiden bedste bil.

Vinderne af titlen for 2021/2022 er de to koreanske slægtninge Kia EV6 og Hyundai Ioniq 5, som tager titlen foran biler som Audi e-tron, Ford Mustang Mach-E og Porsche Taycan.

- Vi er stolte over, at vores første dedikerede elbil er hædret som årets bedste, siger Heung Sho Kim, som er chef for Kias forretningsafdeling, i en pressemeddelelse.

- Det sender et klart budskab om, at Kia EV6 ikke kun er en elbil i verdensklasse, men også at vi er på rette vej med vores elektrificeringsstrategi. Verden kan forvente flere fantastiske EV-modeller (elbiler, red.) fra Kia i de kommende år, lyder det videre.

Bag kåringen står en række af motorjournalister, designere, racerkørere og ledende industrifolk, som har grundlagt prisen for et etablere et 'uafhængigt og fuldstændig demokratisk syn på de bedste bilmodeller'.

Hyldet i Danmark
Det er ikke kun internationalt, at Kia og Hyundai har fået hæder for elbilerne EV6 og Ioniq 5, som er bygget på den samme platform, kaldet E-GMP, som er specielt udviklet til elbiler.

Da Årets Bil i Danmark 2022 skulle kåres, løb Hyundai Ioniq 5 med titlen, mens Kia EV6 kørte sig ind på en tredjeplads, kun overgået af dens slægtning fra Hyundai og den svensk-kinesiske Polestar 2.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+