Her går det galt: Varevogn skubber håndbygget cabriolet i kanalen

Føreren af en lejet varebil havde onsdag lige lovlig travlt, da han ville bakke sin bil ind i en parkeringsbås i det nordlige London

Cabrioleten stod til salg hos bilforhandleren AutoVero, da den pludselig  sprang på hovedet i kanalen. Foto: David Mirzoeff/Ritzau Scanpix
Cabrioleten stod til salg hos bilforhandleren AutoVero, da den pludselig sprang på hovedet i kanalen. Foto: David Mirzoeff/Ritzau Scanpix

Det kan være svært at bakke en stor varebil. Den er længere og bredere, end man er vant til, og udsynet er begrænset til det, der nu engang kan være i spejlene.

Desværre for ejeren af en håndbygget og babyblå efterligning af den ikoniske Porsche 356 Speedster stod bilen tilsyneladende i den blinde vinkel, da føreren af en lejet varebil gav sig til at bakke.

For varebilen bakkede ikke bare ind i den sjældne bil. Den ramte cabrioleten med så stor kraft, at sidstnævnte fløj fremad - og lavede hovedspring ned i den kanal, den havde stået parkeret op til.

Det skriver Daily Mail, mens mediet The Drive linker til en overvågningsvideo af episoden:

En ikonisk model
Miseren udspillede sig tidligere på ugen i det nordlige London og tiltrak sig - måske ikke så overraskende - meget opmærksomhed fra naboer og forbipasserende. Den klassiske Porsche, som den nødstedte bil er stort set identisk med, er nemlig både sjælden og eftertragtet.

356-modellen blev bygget fra 1948 til 1965, opnåede succes ved blandt andet Le Mans og har både haft sangeren Janis Joplin og skuespilleren James Dean på ejerlisten. Siden er modellen blevet et samlerobjekt, og i dag begynder prisen for et originalt eksemplar ved omkring en million kroner på den britiske salgsside Car and Classic.

Af samme grund er der også opstået et marked for de såkaldte replikaer - det vil sige håndbyggede kopimodeller, der under det klassiske ydre er noget mere moderne.

Den babyblå cabriolet, der onsdag endte i kanalen, er eksempelvis fra 2004 og bygget af det britiske firma Chesil.

Bandittens legendariske filmbiler sat til salg

Ejer: Det kunne være værre
Bilen tilhører Kalvin Cauldwell, der står bag den klassiske bilforhandler AutoVero, og er stadig til salg på AutoVeros hjemmeside til cirka 250.000 kroner.

Den er med andre ord markant mindre værd end et originalt eksemplar, og ejeren er derfor også overraskende positiv, da Daily Mail møder ham onsdag:

- Det kunne være gået meget værre, siger Kalvin Cauldwell til mediet.

Bilen kommer sandsynligvis ikke ud at køre igen, lød den umiddelbare dom fra ejeren onsdag. Foto: David Mirzoeff/Ritzau Scanpix
Bilen kommer sandsynligvis ikke ud at køre igen, lød den umiddelbare dom fra ejeren onsdag. Foto: David Mirzoeff/Ritzau Scanpix

Uheldet skete på AutoVeros parkeringsplads, hvor der også stod flere andre og dyrere biler - heriblandt en nyere Mercedes-Benz C63 AMG stationcar.

Bilforhandleren er dog også glad for, at ingen mennesker kom noget til ved sammenstødet. Han blev selv opmærksom på uheldet, da han hørte en høj 'knasende lyd' fra parkeringspladsen.

Det er uklart, hvorfor chaufføren i varebilen ikke så den klassiske cabriolet og bakkede så hurtigt, som det var tilfældet. Ifølge The Drive har det lokale politi dog ikke modtaget nogle anmeldelser i sagen.

Cabrioleten blev efter mange forsøg fisket op igen, men Kalvin Cauldwell vurderer, at den højst sandsynligt er totalskadet. Ifølge tilskuerne på Twitter så bilen da også lidt medtaget ud, da den endelig kom op på land:

Porsche-sælger forsvundet med kundernes penge: 16 mio. er væk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter