Her har de flest elbiler

En ny opgørelse viser markant forskel på andelen af nul- og lavemmissions biler i de kommunale bilflåder

Det er ikke alle landets kommuner, der er lige langt fremme i skoene, når det gælder om at få købt elbiler til kommunernes flåder af biler.

En ny opgørelse fra De Danske Bilimportører viser, at der er store regionale forskelle på antallet af elbiler i landets kommuner. I øjeblikket udgør elbiler 5,4 procent af den samlede bestanddel af person- og varebiler på tværs af landets kommuner, som udgør 22.870 forskellige køretøjer.

Det oplyser De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

Anledningen til opgørelsen er, at en bred skare af politiske partier har vedtaget en ny klimaaftale, som blandt andet lægger op til, at alle biler, som ejes eller bruges kommunalt, skal være elektriske.

Dermed skal konventionelle personbiler udskiftes med elbiler i 2019-2023, mens tunge køretøjer skal skiftes ud i takt med, at der bliver indgået nye kontrakter i landets kommuner.

84.000 rammes: Disse biler må ikke køre ind i større byer

Her har de flest elbiler
Samsø Kommune kan prale med at være den kommune, som har den største andel af elbiler. Her er 57 procent af bilerne i kommunen nemlig elbiler.

94 procent af kommunernes bilpark består i dag af konventionelle biler, men stigende krav til bilers forurening og CO2 udledning har mindsket nye bilers udledning markant. 17 kommuner har fortsat ingen elbiler.

- Tallene viser tydeligt, at nogle kommuner prioriterer lav- og nulemissionsbiler højt i deres bilflåder. Selvom der er lang vej til at nå 100 procent elbiler i alle landets kommuner, bakker vi op om, at vi får udskiftet ældre biler med nye nul- eller lavemissionsbiler til gavn for klima og miljø, siger Mads Rørvig, adm. direktør De Danske Bilimportører.

- Ældre biler forurener typisk mere end nye biler, der skal leve op til større miljø- og klimakrav. Derfor er der en oplagt klimagevinst i at udskifte ældre biler med nye - uanset drivmiddel - og derfor er vi som branche parate til at støtte op om initiativer, der erstatter gamle med nye biler, siger han.

Du kan se den komplette liste over landets kommuner herunder.

Nu er Tesla verdens mest værdifulde bilmærke