Her kan man snart tage en selvkørende taxa i supermarkedet

Taxatjenesten Waymo har indgået samarbejde med kæden Walmart om at transportere kunder til og fra supermarkedet i en af tjenestens selvkørende biler

Waymo udvider kraftigt og har for nylig bestilt 62.000 eksemplarer af familiebilen Chrysler Pacifica. Foto: Waymo
Waymo udvider kraftigt og har for nylig bestilt 62.000 eksemplarer af familiebilen Chrysler Pacifica. Foto: Waymo

'Lad dog bilen stå og tag en taxa i supermarkedet. Så slipper du også for alt det parkeringsbøvl'.

Den type opfordring kunne meget vel være kommet fra Poul og Fritz, de pastelklædte snobber fra DR-satireshowet Rytteriet. Men selv om det måske kan lyde som en lige lovlig luksuriøs måde at klare sine daglige gøremål på, så skal det faktisk forstås helt alvorligt. Afsenderen er nemlig den amerikanske transportstjeneste Waymo, der er kendt for sine selvkørende biler.

Samarbejdet gør det muligt for beboere i Phoenix, Arizona, at tage en af tjenestens biler i supermarkedet. Og tilmed få rabat på de varer, de køber. Det skriver Waymo i en pressemeddelelse.

Varerne pakkes undervjes
Ideen er, at Waymos testpersoner kan bestille deres varer på Walmarts hjemmeside, hvorefter de vil blive hentet af en af tjenestens selvkørende biler. Mens de bliver kørt til supermarkedet, bliver varerne pakket, og testpersonerne skal derfor ikke foretage sig andet end at hoppe ud af bilen, hente varerne og køre hjem igen i den selvkørende taxa.

- Vores passagerer bruger en stor portion tid hver uge på at køre ærinder og shoppe. Det er derfor, vi nu påbegynder to pilotprojekter med Walmart og DDR Corp., der skal gøre shopping mere bekvemt, skriver Waymo i pressemeddelelsen.

Det selvkørende tilbud gælder endnu ikke for beboere i hele Phoenix, men er begrænset til en enkelt forstad, hvor Waymo i forvejen tester sine biler. Ifølge mediet Electrek har tjenesten dog tidligere udtalt, at man regner med at udvide til hele byen senere i år.

Stor tysk motorvej forsvandt i mosen: 'Alle ville have en hurtig løsning'

Flest tager taxaen på arbejde
Foruden samajdet med supermarkederne har Waymo blandt andet slået pjalterne sammen med et af byens hoteller, der vil lade forretningsrejsende bruge tjenesten til og fra møder, og en kæde af bilforhandlere, der vil tilbyde en Waymo som lånebil, når testpersonernes egne biler er til service.

De nye aftaler er ifølge Electrek et resultat af, at Waymo nu i over et år har holdt øje med, hvad deres tespersoner bruger de selvkørende taxaer til. Mest populært er det at køre til og fra arbejde, og herefter følger ture på restaurant og i skole.

Taxature til og fra bilværkstedet lander angiveligt på femtepladsen, mens shoppingturen til supermarkedet indtager en ottendeplads.

Waymo tester i øjeblikket sine selvkørende biler 25 steder i USA og er samtidig i gang med en kraftig opgradering af sin flåde. Tjenesten har bestilt intet mindre end 62.000 eksemplarer af den Chrysler Pacifica, som man allerede bruger, og yderligere 20.000 Jaguar I-Pace elbiler.

Denne ikoniske sportsvogn skal elektrificeres

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær