Her må bilister nu selv tanke: 'Jeg ved ikke, hvordan man gør'

I Oregon i USA er borgerne ikke glade for en ny regel, der gør, at de selv må tanke deres biler

Er det svært og farligt at tanke en bil? Det tyder reaktionerne på i den amerikanske stat Oregon, hvor en ny lov er kommet til. Foto: Colourbox
Er det svært og farligt at tanke en bil? Det tyder reaktionerne på i den amerikanske stat Oregon, hvor en ny lov er kommet til. Foto: Colourbox

Indtil årsskiftet måtte indbyggerne i den amerikanske stat Oregon ikke selv tanke deres bil.

Oregon er nemlig en af kun to amerikanske stater, som ikke tillader bilister selv at fylde deres biler op med benzin eller diesel.

Nu er der dog kommet nye regler i Oregon, hvor der blevet åbnet for, at man i flere amter selv kan få lov at fylde sin bil uden hjælp fra en tankpasser. Det fortæller News10, der også har delt nyheden om de nye regler på mediets facebookside.

Og på det sociale medie må man sige, at reaktionerne fra flere af indbyggerne i staten ikke ligefrem er positive.

Flere kalder det en dårlig idé, mens andre mener, at det kan være direkte farligt.

- Jeg ved ikke engang, HVORDAN man tanker benzin, og jeg er 62 år og fra Oregon. Jeg siger 'nej tak!'. Jeg har ikke lyst til at lugte af benzin, skriver Sandy Franklin blandt andet i en kommentar til facebookopslaget.

I skrivende stund er facebookopslaget delt mere end 46.000 gange, mens over 25.000 har 'reageret' på opslaget.

BMW har solgt 100.000 elektriske biler i år: - Vi holder, hvad vi lover

- Dårlig idé
En anden bruger på facebook, som ikke hilser idéen om at skulle tanke sin bil selv velkommen, er Cathy Dahl.

- Nej! Handicappede, pensionister, folk med børn i bilen har brug for hjælp. For ikke at nævne at stige ud af din bil med forbigående rundt omkring og ikke at føle sig tryg. Det er en meget dårlig idé, skriver hun.

En anden bruger er enig.

- Ikke en god idé. Der er mange grunde til, at man skal have en ansat til at hjælpe sig - én grund er, at så har de også et job. Mange mennesker ved ikke, hvordan man skal tanke sin bil og konsekvenser ved at gøre det forkert. Desuden vil jeg ikke tage på arbejde og lugte af benzin, når jeg får det på mine hænder og tøj, skriver Tina Good i en kommentar.

Hurtigt har andre brugere på de sociale medier dog set komikken i, at det skulle være så stort et problem selv at fylde sin bil med brændstof.

På mange af de opslag, som nyhedsmediet News10 har delt på sin facebookside, gør brugerne grin med de stærke reaktioner mod at skulle tanke.

Til nyheden om, at en mor er beskyldt for at have givet sin to-årige søn kokain skriver en facebookbruger 'Det skete, fordi hun selv skulle tanke'.

Ifølge News10 fortæller flere bestyrere på benzintanke, at de stadig vil tilbyde at fylde folks biler med brændstof trods de nye regler.

Selv på motorvejen er der fodgængere: Derfor tester Mercedes bilerne i Sydafrika