Her sætter ny supersportsvogn vild rekord

Den nye Porsche 911 GT2 RS er konge af den legendariske Nürburgring

Ny super-Porsche har indtaget tronen som konge af Nürburgring Nordschleife. Video: Porsche

6 minutter, 47 sekunder og 3 tiendedele.

Præcis så meget tid brugte den nye Porsche 911 GT2 RS den 20. september på at klare de 20,6 kilometer, der udgør den legendariske Nürburgring Nordschleife, og det gør 911 GT2 RS til den hurtigste gadegodkendte sportsvogn nogensinde rundt på Nordsløjfen.

På forhånd havde tyskerne regnet med, at de ville komme ned i nærheden af en tid på 7 minutter og 5 sekunder, så den hurtige tid overraskede faktisk Porsche selv.

- Fra starten af udviklingsprocessen satte vi et mål for GT2 RS om at køre på under 7 minutter og 5 sekunder. Æren for at slå dette mål med 17,7 sekunder går til vores udviklingsingeniører, mekanikere og kørere, som viste en exceptionel stærk holdpræstation, siger Frank-Steffen Walliser, vicepræsident i Porsches motorsports og GT-afdeling.

Se også: Bilboss til luksusmærkerne: 'I gør det kun for at imponere medierne - vi arbejder for kunderne'

Slog den to gange
Som om det ikke var nok at slå rekorden for hurtigste gadegodkendte sportsvogn rundt på Nürburgring én gang, præsterede Porsche faktisk at gøre det hele to gange.

Den tidligere rekord for gadegodkendte biler lød på 6 minutter og 50 sekunder.

En tid, som både porsche-kører Lars Kern og porsche-kører Nick Tandy evnede at komme under i flere forsøg i forskellige 911 GT2 RS'ere.

- Det er ikke bare rekordtiden opnået af GT2 RS'eren, som demonstrerer bilens klasse, men også dens stabile præstationer i hver omgang. Vi er ekstra stolte af, at rekorden blev opnået med to forskellige biler og to forskellige kørere, da det understreger GT2 RS'erens evne til at præstere rekordtiden igen og igen, siger Andreas Preuninger, direktør i GT Model Line-afdelingen i Porsche.

911 GT2 RS er foruden at være konge af Nürburgring samtidig den hurtigste 911-model, Porsche nogensinde har lavet.

0-100 km/t tager 2,8 sekunder, og topfarten ligger på 340 km/t. Motoren er en seks-cylindret biturbo-motor, som producerer 700 hestekræfter.

Gennemsnitshastigheden på rekordomgangen lå på 184,11 km/t.

Se også: Få din næste bil på abonnement: Sådan vil de udfordre privatleasing

kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen