Her skal særlig dash cam-enhed nu bekæmpe dårlige bilister og vejvrede

Flere og flere bilister har et kamera i forruden, og dem vil Storbritanniens regering nu bruge til at håndhæve loven

Ideen er, at politiet kan bruge de mange videooptagelser til at slå hårdere ned på overtrædelser, som det ellers normalt er svært at opdage. Foto: Colourbox
Ideen er, at politiet kan bruge de mange videooptagelser til at slå hårdere ned på overtrædelser, som det ellers normalt er svært at opdage. Foto: Colourbox
Følg Biler

Vejvrede, hensynsløs kørsel og overhaling over dobbelt spærrelinje.

Trafikforseelser som disse kan nemt skabe farlige situationer, men er også særdeles svære at håndhæve for politiet, med mindre det sker for øjnene af betjentene.

Derfor vil den britiske regering give sin politistyrke et nyt våben: Adgang til kørekameraer. Ikke den avancerede slags, som allerede findes i mange patruljevogne, men en mere lavpraktisk, civil version. Regeringen vil nemlig udnytte, at det bliver mere og mere udbredt at have et kamera, eller dash cam om man vil, i bilens forrude.

Gennem en særlig task force skal politiet kunne modtage optagelser fra bilisternes kørekameraer, og ambitionen er, at afdelingen skal kunne reagere og håndhæve loven herudfra.

Det skriver Auto Express.

Verdens bedst sælgende firmabil kommer til Danmark

Skal øge bilisternes pli
Den særlige enhed er et af forslagene i en to-årig plan for at komme vejvrede til livs, og der er indtil videre blevet øremærket 840.000 kroner til projektet.

Håbet er, at man gennem civilbefolkningens kørekameraer også vil kunne slå hårdere ned på bilister, der kører uden sele, bruger mobiltelefon eller på anden måde er uopmærksomme under kørslen.

Mange spørgsmål står dog ubesvarede tilbage. Det er eksempelvis ikke klart, om folk skal melde sig som faste 'meddelere' eller blot sende billedmaterialet til politiet, når de ser noget. Det fremgår heller ikke, præcis hvordan politiets særlige enhed skal respondere på videooptagelserne.

Ikke desto mindre skriver den britiske transportmyndighed ifølge Auto Express, at løsningen kan bane vej for 'en stigning i antallet af opdagede lovovertrædelser uden væsentlige ekstra omkostninger til håndhævelse'.

Task forcen er blot ét af en lang række forslag til, hvordan man kan øge bilisternes pli på de britiske veje. Ifølge mediet foreslår planen blandt andet også at give større bøder til bilister, der parkerer på cykelstierne.

I en verden af vilde SUV'er: Tysk producent laver anonym super-BMW

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.