Her udfordrer højbenet italiener fysikkens love: Snupper vild rekord fra Porsche

Alfa Romeo har sat ny rekord for hurtigste suv på Nürburgring

Denne bil er den hurtigste serieproducerede suv nogensinde til at tackle Nordsløjfen i Tyskland. Video: Alfa Romeo/Simon Palfreder

Alle bilproducenter vil være hurtigst rundt på Nürburgring Nordschleife, der på dansk bare kendt som 'Nordsløjfen.'

Derfor findes der efterhånden også en ganske lang række af kategorier, som de forskellige bilproducenter dyster i.

Hvem har den hurtigste forhjulstrukne bil? Hvilken sedan er den hurtigste? Og hvem har bygget den hurtigste sportsvogn?

Nu har Alfa Romeo budt op til dans i kategorien for hurtigste serieproducerede suv rundt på Nürburgring.

Rekorden har tidligere tilhørt Porsche med deres Cayenne Turbo S, men nu har italienske Alfa Romeo indtaget suv-tronen med en tid på 7 minutter og 51,7 sekunder sat i en Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio af Fabia Francia.

Selv om tiden er over et minut langsommere end den hurtigste tid, en serieproduceret bil nogensinde har sat på Nordsløjfen, er der alligevel tale om en ganske imponerende tid fra Alfa Romeo.

Kaster man et blik ned over tidligere tiders rekorder på Nordsløjfen, vil man opdage, at Stelvioens tid er hurtigere end ganske prominente bilnavne, der er af noget mindre fysisk størrelse end Stelvio.

Eksempelvis satte Lamborghini i 2008 en tid på 7,51.8 i en Gallardo LP560-4, mens Mercedes-Benz kørte de 20,6 kilometer på 7,52 minutter i en SLR Mclaren tilbage i 2004.

Honda Civic Type R er nu officielt den hurtigste forhjulstrækker på Nürburgring. Foto: Honda Biler - 24. apr. 2017 - kl. 10:41 Se hæsblæsende video: Honda generobrer titlen som Nürburgrings hurtigste

Stærk motor
Hvordan får man en tung suv til at køre hurtigere end en Lamborghini, tænker du måske, og her skal svaret blandt andet findes under motorhjelmen.

Her har Alfa Romeo nemlig stoppet en 2.9-liters V6 biturbo-motor ned, som udvikler 510 hestekræfter.

Kombineret med en otte-trins gearkasse, som i hurtigste indstilling kan skifte gear på bare 150 millisekunder, giver det en del af forklaringen.

Der ud over kan vi nævne, at vægtfordelingen er præcis 50/50, mens Alfa Romeo har gjort alt for at gøre Stelvio Quadrifoglio så let som overhovedet muligt.

Foruden rekorden som hurtigste suv rundt på Nordsløjfen sidder Alfa Romeo også på tronen som hurtigste firedørs sedan på selvsamme bane med deres Giulia Quadrifoglio.

Foto: Bugatti Biler - 29. sep. 2017 - kl. 09:40 Se Ronaldos nye monsterbil: Så hurtigt kan superstjernen komme til træning

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen