Her vil de bygge 500.000 biler årligt

Elbilsfabrikanten Tesla vil begynde byggeriet af en ny megafabrik ved Berlin i starten af næste år, og planen er, at 500.000 elbiler hvert år skal rulle ud af fabrikken

Det forventes, at Tesla Model 3 skal bygges på den nye europæiske Tesla-fabrik, hvor amerikanerne efter sigende vil bygge 500.000 biler årligt. Foto: Lars Krogsgaard
Det forventes, at Tesla Model 3 skal bygges på den nye europæiske Tesla-fabrik, hvor amerikanerne efter sigende vil bygge 500.000 biler årligt. Foto: Lars Krogsgaard

Ambitionerne fejler ikke noget hos den amerikanske elbilsproducent Tesla. Som Ekstra Bladet tidligere har fortalt, vil Tesla i første kvartal 2020 påbegynde byggeriet af en ny europæisk mega-fabrik, som skal ligge ved Berlin.

Ifølge det tyske medie Bild er det Teslas ambition, at der årligt skal bygges hele 500.000 elbiler på den nye kæmpe-fabrik. Det skriver Automotive News Europe.

Ifølge Bild, som har fået adgang til dokumenter for fabrikken, vil den nye fabrik skabe 10.000 jobs, og fabrikken vil komme til at fylde lige så meget som 420 fodboldbaner.

Her er de fem bilmodeller, der var i opløbet om den endelige titel som Årets Bil i Danmark 2020. Foto: Lars Krogsgaard/PR Biler Her er Årets Bil i Danmark

Stor milliard-investering
Tesla har ikke villet kommentere sagen, og i det hele taget holder firmaet kortene tæt ind til kroppen, når det handler om den nye fabrik.

Dog har Elon Musk på Twitter bekræftet, at planerne om en ny europæisk fabrik er en realitet.

Artiklen fortsætter under opslagene ...

I opslaget på Twitter oplyser Musk, at den nye kæmpefabrik skal bygge batterier, motorer og biler, startende med crossoveren Model Y. Det forventes også, at Model 3 også skal bygges på fabrikken.

Ifølge avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung vil Tesla investere op mod 4 milliarder euro, svarende til næsten 30 milliarder danske kroner, i den nye fabrik.

Tesla høstede stor international opmærksomhed, da de for nyligt præsenterede en ny elektrisk pick-up ved navn Cybertruck.

Biler Her går det helt galt: Ny Tesla smadret under præsentation

113 kommentarer
Vis kommentarer